Ondernemers Olst-Wijhe bezorgen kerstpakketten vol liefde

In Olst-Wijhe stroomt de liefde én het kerstgevoel. Op 23 en 24 december werden honderd inwoners verrast door de kerstman/vrouw met een kerstpakket vol producten van lokale ondernemers. De 100 kerstpakketten vol liefde-actie was een liefdevol en succesvol initiatief van de ondernemersverenigingen in de gemeente Olst-Wijhe in nauwe samenwerking met de provincie Overijssel, de gemeente Olst-Wijhe en Salland Marketing.

Een lichtpuntje in kersttijd: onverwacht bezoek van de kerstman/vrouw. Mét een cadeau: een pakket vol lekkers. Inwoners van de gemeente Olst-Wijhe werden door iemand uit hun directe omgeving opgegeven voor de 100 kerstpakketten vol liefde-actie. “Een bijzonder succesvolle actie, de aanmeldingen stroomden binnen. Mensen gunnen elkaar écht iets, dat blijkt. Een prachtig signaal in deze tijd!”, aldus Ellen Nijkamp van ondernemersvereniging Natuurlijk Olst.

Een actie en pakket vol liefde
‘Wie verdient er volgens jou een kerstpakket vol lekkers en liefde?’, was de vraag. Al in de eerste dagen na de lancering van de ondernemersactie kwamen er ruim tweehonderd aanmeldingen binnen. “Mensen lieten ons massaal weten wie er een bedankje, een steuntje in de rug of gewoon een leuke verrassing verdienden”, laat Jan Amse van ondernemersvereniging Gastvrij Wijhe weten. “Uit de vele mailtjes en kaartjes werden er 100 gekozen. En de afgelopen week zijn goedgevulde pakketten naar de 100 gelukkigen gebracht.

Goedgevuld waren de pakketten zeker. Ze werden samengesteld door lokale winkeliers en horecaondernemers uit de gemeente en natuurlijk met een kaart die vertelt door wie het pakket gegund en gegeven is.

Bedankt, namens de ondernemers
“Wat een feest was het om de kerstpakketten, die door vrijwilligers van Stichting Theater Langs de IJssel uit Olst en vrijwilligers van De Diekdaegen uit Wijhe werden bezorgd, uit te mogen delen”, aldus Ellen en Jan. “Werkelijk elke ontvanger wist van niets, de een was nog meer verrast dan de ander toen de kerstman/vrouw voor de deur stond.’’

De ondernemers wilden de inwoners van de gemeente Olst-Wijhe vooral ook bedanken. Want ondanks het bijzondere jaar bleven de inwoners de lokale winkels en horeca (voor zover mogelijk) bezoeken. “De kerstpakkettenactie die is gerealiseerd is onze manier om onze dank te tonen”, zo laten Ellen en Jan weten. “Zeker in deze tijd is niets vanzelfsprekend. Via deze actie konden we iets terugdoen én verrassen. Vooral van dat laatste worden mensen blij, dat was wel duidelijk!”

Over Salland TV

x

Check Also

Jaarlijkse Vechtdaldag 28 juni in Hardenberg

Tal van excursies staan op het programma tijdens de Vechtdaldag 2024. Hardenberg ...