Vuurwerkinleveractie op 28 en 29 december 2020

Gezamenlijke actie van de gemeente Deventer, Olst-Wijhe en Raalte, waarbij politie ondersteunt. Zwaar knalvuurwerk en vuurpijlen mogen vanaf dit jaar niet meer worden afgestoken in Nederland. Daarnaast geldt vanwege de corona voor de komende jaarwisseling een vuurwerkverbod en zijn de winkels die vuurwerk verkopen gesloten. Alleen het zogenaamde kindervuurwerk (categorie F1) is nog toegestaan. Inwoners van Olst-Wijhe, Deventer en Raalte die nog (zwaar) vuurwerk hebben liggen, kunnen gebruikmaken van de inleveractie op 28 en 29 december 2020. Dit wordt georganiseerd door de politie en drie gemeenten.

Waarom vuurwerk inleveren?
Omdat zwaar knalvuurwerk en vuurpijlen gevaarlijk zijn en nu en komende jaren verboden zijn, krijgen de inwoners van Deventer, Olst-Wijhe en Raalte de mogelijkheid dit in te leveren. Dit geldt voor alle typen vuurwerk tot in totaal maximaal 25 kilo per persoon. Het is gevaarlijk dit vuurwerk thuis te bewaren. Het vuurwerk mag door inwoners worden vervoerd, wanneer aannemelijk kan worden gemaakt dat het rechtstreeks vanaf huis naar de inleverlocatie wordt vervoerd. Voor de inleveractie hebben de drie gemeenten en politie speciale veiligheidsmaatregelen op de locatie getroffen.

Op de volgende tijdstippen en locaties kan vuurwerk worden ingeleverd:

Wanneer: maandag 28 december 2020
09.00 – 13.00 uur Deventer
13.30 – 15.00 uur Wijhe
15.30 – 17.30 uur Raalte

Wanneer: dinsdag 29 december 2020
09.00 – 11.00 uur Raalte
11.30 – 13.00 uur Wijhe
13.30 – 17.30 uur Deventer

Waar: Deventer, Storminkstraat 2 (politiebureau)
Wijhe, Industrieweg 8 (Gemeentewerf)
Raalte, Mettingenlaan 80 (politiebureau)

Inleveren volgens de coronarichtlijnen
Mensen die het vuurwerk willen inleveren kunnen dit op een tafel afgeven. Tijdens de inleveractie worden de lockdown-richtlijnen in acht genomen. Dit betekent dat er maximaal twee mensen bij elkaar op straat mogen staan, met 1,5 meter onderlinge afstand. Inwoners van Deventer, Olst-Wijhe en Raalte kunnen kiezen in welke gemeente ze het vuurwerk inleveren.

Een gespecialiseerd en gecertificeerd bedrijf is op de geselecteerde locaties en tijdstippen aanwezig om het vuurwerk op een veilige manier in te nemen en te classificeren. Zij zullen ook het vervoer, de opslag en uiteindelijk de vernietiging van het vuurwerk organiseren. Bij iedere locatie is een afvaardiging van de politie aanwezig. Ook is er beveiliging aanwezig.

 

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...