Wethouder Breukelman reikt eerste ‘Gewoon Actief in de Straat’ sport- en spelpakket uit

Woensdagmiddag reikte wethouder Martijn Breukelman van de gemeente Hardenberg het eerste ‘Gewoon Actief op Straat’ sport- en spelpakket uit aan buurtbewoners in de wijk Baalderveld.

Inwoners, wijkverenigingen en buurten konden een sport- en spelpakket aanvragen, om tijdens de vakantieperiode iets sportiefs en coronaproof voor kinderen tot en met 12 jaar te organiseren in de eigen buurt. Dit alles om bewegen van kinderen ook in de vakantieperiode te stimuleren. Er waren in totaal 70 pakketten beschikbaar. “Het is geweldig om te zien dat er zo veel animo is voor de pakketten. Door de nieuwe coronamaatregelen moesten onze mensen snel schakelen, omdat de activiteiten die al waren georganiseerd niet meer konden. We hebben alles op alles gezet om op het laatste moment toch iets te regelen voor kinderen, wat ook kan met de huidige coronamaatregelen. En dan is het mooi om te zien dat zoveel ouders, buren en wijkverenigingen samen iets leuks willen doen voor de kinderen in de buurt of straat. Ik wens alle kinderen dan ook heel veel sport- en spelplezier met het ‘Gewoon Actief in de Straat’- pakket”, aldus de wethouder.

De pakketten worden de komende dagen bij de aanvragers door een pakketdienst thuis bezorgd.

Normaal gesproken organiseren de combinatiefunctionarissen van de gemeente Hardenberg tijdens de kerstvakantie een trefbaltoernooi voor alle basisscholen in de gemeente.
Vanwege de lockdown kon dat niet doorgaan. Ook het alternatief ‘De vloer is lava’ bleek niet meer mogelijk. Omdat buiten spelen wel kan, besloot de gemeente om Gewoon Actief in de Straat te introduceren. Want bewegen blijft ook voor kinderen in deze coronatijd belangrijk. De sport- en spelpakketten zijn voorzien van leskaarten die door de combinatiefunctionarissen van de gemeente zijn gemaakt.

Over Salland TV

x

Check Also

Het overbrengen van je merkidentiteit naar de klant

In een wereld waarin consumenten steeds meer keuzemogelijkheden hebben, is het essentieel ...