Mona Keijzer premierskandidaat BBB

Mona Keijzer is de premierskandidaat is voor de BoerBurgerBeweging. De partij heeft dit in Deventer bekendgemaakt.

Dat Caroline van der Plas niet naar voren zou worden geschoven als premierskandidaat, was al langere tijd bekend. Zo wil ze bijvoorbeeld niet de hele wereld over moeten vliegen, maar wordt ze wel opnieuw verkiesbaar als lijsttrekker van de BBB. Onlangs liet ze weten het Kamerwerk het allermooiste werk te vinden dat ze ooit heeft gedaan.

Noaberschap
In de toespraak van vanmiddag vertelt Keijzer dat het volgende devies haar altijd heeft geleid: ”Een mens komt tot zijn recht in relatie tot een ander. Bij de BBB heet dit noaberschap.” Keijzer werd al eerder door Van der Plas gevraagd om actief te worden voor de partij, maar antwoordde hierop met ”nee”. Echter besluit ze die stap nu toch te zetten, omdat ze daarmee doet waar ze energie van krijgt en mensen hoop mee kan geven.

Wethouder en lijsttrekkerschap
Mona Keijzer was eerder onder meer wethouder in Purmerend, voordat zij de landelijke politiek inging. Ook waagde ze in 2012 de kans als lijsttrekker van het CDA. Echter verloor ze van Sybrand Buma, maar probeerde het in 2020 opnieuw. Toen kwam Hugo de Jonge als winnaar uit de bus.

Nieuwe Kamerleden
Niet alleen Keijzer, maar ook andere Kamerleden stappen over naar de BBB. Deze Kamerleden zijn Lilian Helder van de PVV en Nicky Pouw-Verweij en Derk Jan Eppink van JA21.

Over Salland TV

x

Check Also

Advocaten McDonald’s schutter ‘spelen met vuur’ in rechtbank

“De verdediging speelt enorm met vuur.” Dat waren de woorden van een ...