Go Ahead Eagles laat supporters meebeslissen over heropening van De Adelaarshorst

Go Ahead Eagles laat supporters meebeslissen of De Adelaarshorst opengaat voor publiek of niet. De profclubs mogen vanaf komend weekend weer één derde van de capaciteit van hun stadions gebruiken.

De promovendus, die net als de andere clubs veel liever minimaal twee derde van het stadion wil kunnen benutten, twijfelt of het daarvan gebruik wil maken en laat seizoenkaarthouders en businesspartners nu via een poll meebeslissen.

Groot dilemma

“De toegestane één derde stadioncapaciteit stelt club en achterban namelijk voor een groot dilemma”, meldt de Deventer club, dat op zondag 13 februari in de eigen Adelaarshorst tegen AZ speelt. “In tegenstelling tot de nodige andere clubs kan Go Ahead Eagles met één derde van de stadioncapaciteit bij lange na niet alle seizoenkaarthouders en Business Club-leden toelaten.”

3400 plekken

“De grote vraag: moet in dat geval het hele stadion dicht blijven of maakt Go Ahead Eagles wel ‘gewoon’ gebruik van de circa 3400 plekken die vergeven mogen worden?” De club uit Deventer neemt maandag een besluit, onder meer op basis van de uitkomst van de poll. Vooralsnog heeft alleen FC Twente besloten geen toeschouwers toe te laten in het stadion zolang, vanwege de coronamaatregelen, slechts één derde daarvan gebruikt mag worden.

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...