Deventer krijgt een miljoenenclaim op het bureau als de gemeente het ontwerp van BAM laat bouwen op het oude ijsbaanterrein aan de Rembrandtkade in Deventer.

Miljoenenclaim dreigt voor de gemeente Deventer

Dat heeft Bemog/Le Clercq in een brief laten weten. Bemog/Le Clercq won de eerste competitie met het ontwerp ‘Room with a view’. Ze dreigen met de claim omdat de tweede beoordelingscommissie volgens hen niet onafhankelijk is.

Ook zijn de beoordelingscriteria niet correct en klopt de inhoudelijke beoordeling aan alle kanten niet. Ook is de ontwikkelaar verbaasd dat de mening van de gemeenteraad en de publiekspoll niet in de beoordeling staat. De competitie voor het ontwerp moest worden overgedaan omdat de nummer twee van de eerste competitie de onafhankelijkheid van die toenmalige jury in twijfel trok.

In de nieuwe competitie eindigde Bemog/Le Clerq als vierde, terwijl de nieuwe winnaar BAM bij de eerste competitie als vijfde eindigde. In totaal deden zes partijen mee aan de hoogbouwwedstrijd. Als de gemeenteraad nu nee gaat zeggen tegen de plannen dan is het afgelopen en gebeurt er voorlopig helemaal niks.

De Deventer bestuurders mogen dan opnieuw de handen uit de mouwen gaan steken en iets nieuws gaan bedenken voor het oude ijsbaanterrein aan de Rembrandtkade in Deventer.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...