Met poetsdoek uit Deventer bakkerij verjaagde overvaller (37) opgepakt

Een 37-jarige man uit Deventer is door de politie opgepakt voor een gewapende overval op een bakker vorige maand. De man zou ‘s ochtends met een bivakmuts en mes naar binnen zijn gerend, maar slaagde er mede door het verzet van de medewerkster niet in om iets buit te maken.

Een beveiligingscamera in de bakkerszaak legde de mislukte overval van A tot Z vast. Op de beelden die later rondgingen, is te zien dat de vrouwelijke medewerker de vitrine vol lekkernijen aan het poetsen was.

Aanval met poetsdoek

Als ze de man met bivakmuts en mes ziet binnenrennen, deinst ze eerst terug om vervolgens vol in de tegenaanval te gaan. Gewapend met een spuitflacon schoonmaakmiddel en een poetsdoek, overrompelt ze de overvaller die de klappen probeert te ontwijken.

Als hij aanvoelt dat er niets te halen valt en het hazenpad kiest, komt hij voor de uitgang nog een klant tegen. Deze klant probeert de overvaller tegen te houden en deelt zelfs een trap uit. Om toch de benen te kunnen nemen, haalt de overvaller met het mes uit. De klant weet deze aanval ternauwernood te ontwijken.

Bekentenis

Uiteindelijk is de verdachte enkele dagen na de overval opgepakt op basis van camerabeelden, sporen en getuigenverklaringen. De man heeft bekend de overvaller te zijn. Bij de voorgeleiding op 5 augustus besloot de rechtercommissaris de man voor twee weken in bewaring te stellen.

Over Salland TV

x

Check Also

Ribs en Blues dag 1

Op de eerste dag van het 25-jarige jubileum van het Raaltese festival ...