Musicalkamp in Heino, voor degenen die willen doorbreken later

Een groep scholieren, uit het hele land vertegenwoordigd op het podium. De hele week houden zij zich bezig met zang en dans op het podium. Maar daarnaast ook spelletjes, vertellen drie leerlingen uit dit deel van het land waarom ze naar dit speciale zomerkamp gekomen zijn. Ze slapen in huisjes en vertellen dat ze het prima naar hun zin hebben.

Een goede generale..

is een knal van een finale. Er worden nog even wat scenes herhaald en de twee regiseurs geven aan waar de theaterdieren op moeten letten. Goed staan, de juiste kant op lopen, duidelijk zingen, het is allemaal finetunen voor de uitvoering die vanmiddag op het park getoond wordt aan ouders en familie. https://youtu.be/t2ABqD1biQE

Talent is er om ontdekt te worden

De organisatie Xapp uit Dalfsen biedt ieder jaar kinderen de mogelijkheid van alles te leren op dit gebied. Bedrijfsleider Björn Zillen vertelt dat dit kamp ieder jaar weer erg populair is en kinderen uit het hele land melden zich aan. Veel van hen willen later graag verder in het vak en willen op deze manier graag leren. Fanatiek dus. Dit is zeker te merken op het podium. “Een van de jongens is zelfs al gecast voor een tv-serie, zo kan het dus echt gaan.” Veel kinderen dromen van een acteercarriere en anderen vinden het gewoon leuk. Zo doen ze deze week ook andere dingen “Ook zwemmen en buiten met water spelen, want het is echt te warm om steeds binnen te zingen en te dansen, legt Tom uit, een van de leerlingen.

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...