Sallandse streekproducten voor vrijwilligers Stöppelhaene 

OLST/RAALTE – Zo’n 1000 vrijwilligers zijn voor, tijdens en na het Sallandse Oogstfeest Stöppelhaene van 24 tot en met 19 augustus aan de slag in Raalte.  Al die vrijwilligers op het Stoppelveld, het centrum van het evenement in hartje Raalte, moeten natuurlijk ook eten tijdens die hele drukke dagen. Voor de allereerste keer krijgen zij eind augustus alleen maar puur Sallandse streekproducten, van vlees tot zuivel en aardappelen  voorgeschoteld.

“Want bij een Sallandse oogstfeest horen gewoon Sallandse producten van Sallandse boeren,” zo zegt melkveehouder Tom Lugtenberg uit Olst, de initiatiefnemer.

Lugtenberg werkt nauw samen met Paul Schutte van The Longhorn Catering in Raalte, die al enkele jaren de catering verzorgt voor de vele  vrijwilligers. De cateraar vindt het spannend. “Het is voor ons best een avontuur maar we gaan ervan uit dat het goede producten zijn. En dan moeten wij er voor zorgen dat het straks lekker is.”

Nog geen Sallandse groenten dus dit jaar, maar dat kan komende jaren veranderen, zo zegt een optimistische Lugtenberg; “Wat mij betreft wordt een echt Sallands groentepakket een volgende stap volgend jaar maar laten we nu eerst eens kijken hoe dit allemaal gaat.“

Het Sallands Oogstfeest Stöppelhaene is het oudste – sinds  1951 – en het grootste oogstfeest van Nederland met elk jaar in de laatste volle week van augustus zo’n 100 tot 150.000 bezoekers in Raalte. Naast veel muziek en optredens is er veel aandacht voor de landbouw met onder meer een oogstcorso op donderdagmiddag en een speciale Boerendag op vrijdag.

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...