Meer verbinding met je buurt door Burendag in Gemeente Raalte

Er is in Overijssel veel behoefte aan verbondenheid in buurten, zo blijkt uit het aantal aanmeldingen voor Burendag dit jaar. Burendag vindt plaats op zaterdag 23 september en met 954 aantal activiteiten in de provincie stevent deze editie af op een dag vol verbinding tussen buurtgenoten. 

Landelijk staat het aantal aanmeldingen op 8.213 Burendag activiteiten. Zo maken organisatoren Oranje Fonds en Douwe Egberts afgelopen week bekend.

Burendag zorgt voor beter contact
Burendag is ontstaan vanuit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger worden als buren elkaar kennen. Door op Burendag een activiteit te organiseren, kunnen buren op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen.

Veel activiteiten in en rondom Raalte
In de gemeente Raalte worden in diverse buurten activiteiten georganiseerd. Zo wordt aan de Gaarden aandacht besteed aan het opfleuren van de buurt en aan de Rutenberg in Raalte vindt het Wadifestival plaats. Bewoners van de Laurier in Raalte gaan met z’n allen taarten bakken. Ook in Heino vind je bijvoorbeeld aan de Grote Bisschop gezelligheid en koffie in de buurt. Marieke de Vos van het Oranjefonds: “Na zo’n eerste ontmoeting is het gemakkelijker om elkaar op te zoeken of om hulp te vragen. Zo kan een burenbingo of een spelletjesmiddag veel meer gevolgen hebben voor de buurt dan je in eerste instantie denkt.”

Meer dan een gezellige dag
Er is de laatste jaren belangstelling voor Burendag, zo vertelt Sandra Jetten, directeur Oranje Fonds: “Dit jaar doen er ruim 8000 buurten mee. Op deze manier kunnen wij bijdragen aan verbinding tussen buurtgenoten. Burendag maakt het contact tussen mensen beter en verhoogt de betrokkenheid. Even een praatje met een buur kan er al voor zorgen dat je je fijn voelt in je eigen buurt en dat je aanwezigheid ertoe doet. Meedoen aan Burendag is heel belangrijk. Want het is zo veel meer dan één gezellige dag met je buren.”

Dichter bij elkaar
In 2006 werd de eerste editie georganiseerd. Het laat zien dat we met z’n allen behoefte hebben aan verbinding. Alle activiteiten van Burendag zijn zichtbaar op de interactieve landkaart van Burendag.nl. Op de website kunnen deelnemers ook inspiratie, tips en draaiboeken vinden en om Burendag een groot succes te maken.

Foto ©Oranje Fonds

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Advocaten McDonald’s schutter ‘spelen met vuur’ in rechtbank

“De verdediging speelt enorm met vuur.” Dat waren de woorden van een ...