Gemeente Raalte en Heino wil graag advies van inwoners om te kunnen groeien

De gemeente Raalte bouwt aan de groei van de gemeente. Groei vindt in alle dorpen van de gemeente plaats, maar de meeste kans voor groei ligt in de plaatsen Raalte en Heino. De gemeenteraad staat nu voor een belangrijke keuze en wil graag advies van inwoners. Wat vinden zij belangrijk? Dit kan digitaal of met een persoonlijk bezoek aan het ‘Huisje op wielen’ dat dit weekend in het centrum van zowel Raalte als Heino te vinden is.

Wethouder Alexander Kreule is namens het college verantwoordelijk voor de uitvoering van de groeiopdracht. Kreule: “Ik wil met een goed en doordacht plan komen. Daarom vraag ik om advies van onze inwoners. We willen graag weten wat inwoners belangrijk vinden in de groei van de dorpen en voor wie we willen bouwen.”

Wat gaat de gemeente doen met de adviezen?
De gemeente bundelt de adviezen van inwoners met andere adviezen van professionele partners zoals huisartsen, scholen, netbeheerders en spoorwegbeheerders. Ook belangenorganisaties en potentiele nieuwe inwoners , jongeren en kinderen worden gevraagd mee te denken. De ruimte kan namelijk maar één keer gebruikt worden en dat heeft invloed op thema’s zoals energie-opwekking, infrastructuur en water. Later dit jaar volgt antwoord op de vraag waar er woningen gebouwd kunnen worden.

Groei in aantallen
Er is een woningtekort in de gemeente Raalte en de gemeente Raalte ziet dat groei van de gemeente nodig is om dit te realiseren. Ook is het een kans om voorzieningen te versterken. Meer inwoners betekent namelijk meer scholieren, klanten voor winkeliers, werknemers en vrijwilligers. De gemeenteraad heeft het college van B&W opdracht gegeven om meer woningen te bouwen dan uitsluitend voor autonome groei.
Het uitgangspunt is de bouw van 3000 woningen in de komende 10 jaar. Er zijn al veel plannen in voorbereiding. Dit levert ongeveer 450 woningen op. De komende 3 à 4 jaar willen zij komen tot 1100 woningen.

Digitaal meedenken kan tot 2 oktober via deze vragenlijst.

Het Huisje op Wielen is te vinden op vrijdag 22 september van 15:30 – 19:00 uur op het Marktplein Heino.

Zaterdag 23 september staat het Huisje op Wielen van 13:00 – 16:00 uur op de  Grote Markt in Raalte.

Over Salland TV

x

Check Also

Advocaten McDonald’s schutter ‘spelen met vuur’ in rechtbank

“De verdediging speelt enorm met vuur.” Dat waren de woorden van een ...