Nieuwe tankautospuiten voor Brandweer IJsselland

Op maandag 1 februari zijn twee gloednieuwe tankautospuiten afgeleverd bij de posten Slagharen en Zwolle Noord. Een toekomstproof voertuig dat 24/7 inzetbaar is voor brandbestrijding en hulpverlening. Binnenkort kunnen de posten Dalfsen en Bergentheim ook zo’n auto verwachten.

“De tankautospuiten zijn aan vervanging toe”, vertelt projectleider Eddy Scholten. “Met deze nieuwe auto’s maken we een stap voorwaarts en zijn we voorbereid op de toekomst. ”

Kenbri Fire Fighting levert in totaal 23 tankautospuiten in een periode van vier jaar. Eind 2022 zijn twintig posten voorzien van een nieuwe auto. Daarnaast ontvangen de teams Beheer & Techniek en Vakbekwaamheid ook nieuwe auto’s. Team Beheer & Techniek gebruikt deze auto’s voor de implementatie van de auto’s. De auto’s voor Vakbekwaamheid zijn uitgerust met dubbele bediening en bedoeld voor opleiding en rijtraining voor chauffeurs.

Tankautospuit
Drie jaar geleden is de opdracht bij Kenbri Fire Fighting neergelegd om 23 nieuwe tankautospuiten te leveren. De wensen en eisen zijn in kaart gebracht en het hele traject is opgepakt door een projectgroep. Dat heeft tot een fantastisch resultaat geleid. De nieuwe tankautospuit is onder andere voorzien van een hydraulische lier, een nieuwe pompunit met standaard HD-aansluiting, een lichtmast met LED verlichting, een hygiënebord naast koellade, een oprolsysteem en ophanging voor de

O-bundels, een 360 graden camerasysteem waardoor dode hoek verleden tijd is en een 6,5 kVA stroomgenerator.

Project

Achter de schermen wordt het proces continu gemonitord en bijgesteld waar nodig. Nadat de nieuwe auto is opgeleverd staat er nog een flinke taak te wachten voor Brandweer IJsselland. De voertuigen moeten (deels) voorzien worden van nieuwe bepakking en diverse systemen, de laders voor het gereedschap moeten worden ingebouwd en ook aan de kleinste dingen zoals een tankpas wordt gedacht. Daarnaast wordt er een lesprogramma ontwikkeld voor chauffeurs en manschappen om de nieuwe auto te bedienen.

Er worden in 2021 nieuwe tankautospuiten geleverd aan de posten Slagharen, Zwolle Noord, Dalfsen, Bergentheim, Welsum, Kampen, Wesepe, De Krim, Deventer, Bathmen, Wijhe, Raalte, Balkbrug, Diepenveen en Luttenberg.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...