Het voltallige bestuur van de Stichting Verzorging Islamitische Zendtijd (SVIZ) die het geld en de zendtijd van de moslimomroepen NMO en NIO beheert, moet aftreden.

Media – Moslimomroepen in zwaar weer

Bemiddeling tussen de ruziënde omroepen is niet meer mogelijk. Het bestuur lijkt daarmee de moslimzendtijd te hebben verspeeld.

Dat schrijft de helft van het stichtingsbestuur zaterdag in een brief aan minister Ronald Plasterk (media) waar dagblad Trouw over beschikt. De bestuurders zien het aftreden nog als ’enige optie’. Daarmee kan volgens deze bestuursleden een einde worden gemaakt aan de oorlog tussen de moslimomroepen. Vers bloed kan dan blanco namens de moslims aan een nieuwe zendtijdaanvraag werken.

Ook zakelijk directeur Maurice Koopman van de SVIZ ziet geen heil meer in het bestuur. Hij pleit ervoor dat het Commissariaat voor de Media bewindvoerders aanstelt om, zolang er nog zendtijd is, ’op de winkel te passen en geen bestuurders uit de betrokken clubs meer toe te laten’.

Onafhankelijk SVIZ-voorzitter Mohamed Sini vindt het ook ‘uitstekend’ als de minister besluit om de stekker uit de moslimzendtijd te trekken, hoewel hij het verlies van zo’n voorziening ernstig betreurt.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...