Bergkerkconcert: ‘Le Bouquet’ door Gerwin Hoekstra en Elizabeth Kooy

Gerwin Hoekstra is hoofdorganist van de Grote – of Sint Jacobijnerkerk in Leeuwarden, en wordt bij dit concert begeleid door de sopraan Elizabeth Kooy. Het concert vindt plaats op vrijdagavond 28 mei om 20.00 uur in de Deventer Bergkerk en is het vierde concert in de reeks Bergkerkconcerten. Het concert is als livestream te zien op www.bergkerkconcerten.nl.

Het programma is opgebouwd rond het, in 2016 door Daan Manneke gecomponeerde stuk ‘Le Bouquet’. Daan Manneke wordt ook wel genoemd ‘De Kapelmeester van de ruimte’. Manneke vat de ruimte op als een religieus symbool en heft in zijn composities bewust de grens op tussen religieuze en wereldlijke muziek. Ook heeft hij een sterke hang naar muziek uit het verleden. Hij put uit talrijke bronnen, variërend van complexe compositietechnieken uit middeleeuwen en renaissance tot de verstilde eenstemmigheid van het Gregoriaans en het Geneefse Psalter. Dit alles wordt door hem gecombineerd met de muzikale verworvenheden van de twintigste eeuw. Het centrale stuk wordt omlijst met orgelwerken van Honegger, Sweelinck en Huygens.

Het concert van Gerwin Hoekstra en Elizabeth Kooy is gratis te volgen via de livestream op www.bergkerkconcerten.nl op vrijdag 28 mei om 20.00 uur.

Het volgende concert op de agenda van Bergkerkconcert vindt plaats op 25 juni: Erik Bosgraaf – blokfluit.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Het overbrengen van je merkidentiteit naar de klant

In een wereld waarin consumenten steeds meer keuzemogelijkheden hebben, is het essentieel ...