Langer Thuis in Huis: complete digitale langer thuis woon-gids voor de moderne senior

Op zoek naar een traplift of een ander hulpmiddel? Wilt u weten hoe u veilig en gezellig zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunt blijven wonen? Hoe u bezig blijft en mobiel? Het antwoord op deze vragen vindt u op de site langerthuisinhuis.nl, een complete digitale informatiegids voor senioren die zich willen voorbereiden op een zelfstandige toekomst. De artikelen bevatten actuele informatie, zijn goed leesbaar en gaan niet alleen over technische mogelijkheden, maar ook over onderwerpen als eenzaamheid en weerbaar zijn. De site besteedt aandacht aan alle aspecten van langer thuis wonen.

Veel mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. De overheid stimuleert dat ook, maar er komt heel wat bij kijken. Welke hulpmiddelen en aanpassingen heb je nodig? Op welke financiële vergoedingen kun je aanspraak maken? Hoe is het veilig? Hoe blijf je actief en mobiel? De website langerthuisinhuis.nl biedt praktische informatie, stap-voor-stap gidsen, keuzehulpen en inspirerende verhalen over allerhande aspecten van het zelfstandig thuis wonen. Het is dé plek waar iedereen die langer thuis woont of wil blijven wonen het juiste antwoord vinden op al hun vragen. 

Experts en gratis toegankelijk
De website richt zich op senioren die midden in het leven staan maar die wel nadenken over hun nabije toekomst. De artikelen zijn goed toegankelijk en leesbaar. Bij het platform zijn experts betrokken die regelmatig de artikelen controleren. De informatie is gratis en dat blijft ook zo. Ook leuk: elke maand publiceert het platform aansprekende columns van thuiswonende senioren waarin zij schrijven over wat hen bezighoudt, waar ze tegenaan lopen en hoe ze dat oplossen.

Alle aspecten komen aan bod
Het platform is een initiatief van enkele (oud)-medewerkers van een trapliftenleverancier. “We merkten dat veel klanten vragen hebben over langer thuis wonen. Vaak is een traplift alleen onvoldoende en zijn meer aanpassingen nodig. Welke oplossingen zijn er en wat is een goede keus? Wie betaalt dat? Maar ook: hoe hou je het gezellig en veilig? We willen onze kennis daarover graag delen. Natuurlijk vind je deze informatie ook op andere digitale platforms, maar wij onderscheiden ons doordat we de juiste en actuele informatie hebben die we zo helder mogelijk presenteren en die gaat over alle aspecten van langer thuis wonen. We willen binnen drie jaar de meest complete en actuele informatiegids zijn over langer thuis wonen en alles wat daarbij komt kijken”, zegt Jan-Peter Boer, een van de initiatiefnemers.

“Wat mij drijft is dat er best behoorlijk veel senioren zijn die in oncomfortabele, onveilige omstandigheden wonen. Of die thuis zitten te wachten tot de telefoon misschien een keertje gaat. Dit zijn situaties die niet nodig zijn, maar door een gebrek aan kennis of bijvoorbeeld schaamte blijven mensen in die situatie zitten. Dat willen wij met Langer Thuis in Huis voorkomen door te laten zien wat wel mogelijk via laagdrempelige content,” aldus Carmen van Andel, hoofdredacteur van het platform.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

3 op Reis in het Havenkwartier in Deventer

Februari 2020, nog voordat corona uitbrak, bracht het reisprogramma 3 op Reis ...