Voetbalzender Eredivisie Live heet vanaf 1 augustus FOX Sports Eredivisie.


Eredivisie Live wordt FOX Sports Eredivisie

Inhoudelijk verandert er niets, het voetbal uit de Eredivisie, Jupiler League en KNVB Beker, blijft gelijk. Dat heeft het station vandaag laten weten. De naamswijziging houdt direct verband met de komst van een extra digitaal live voetbalkanaal met internationaal topvoetbal: FOX Sports International. “Om beide zenders herkenbaar aan te kunnen bieden is er met FOX Sports gekozen voor één overkoepelende merknaam.”

FOX Sports Eredivisie en het nieuw te lanceren FOX Sports International worden beiden geëxploiteerd door Eredivisie Media & Marketing (EMM), het mediabedrijf dat vorig jaar voor 51 procent in handen kwam van Rupert Murdochs bedrijf FOX.

Raymond van der Vliet, lid van het directieteam van EMM, is enthousiast. “De laatste jaren is FOX Sports wereldwijd succesvol geïntroduceerd. Van Brazilië tot in Japan, Zuid Oost Azië en zeer binnenkort in Italië. We kijken er enorm naar uit om ook in het voetbalgekke Nederland de fans een nog betere beleving te bieden en een positieve bijdrage te leveren aan de nationale volkssport.”

FOX Sports International wordt op 17 augustus gelanceerd. “Met de Premier League en Serie A als meest recente aanwinsten zijn we op zoek gegaan naar een manier om de fans nog beter te kunnen bedienen“, zegt mede-directielid Frank Rutten.

Voetbalfans hebben nu meer keuze, stelt hij. “FOX Sports Eredivisie voor al het belangrijkste Nederlandse voetbal, FOX Sports International voor een breed aanbod internationaal topvoetbal of beide zenders samen in één pakket met vijf kanalen.

EMM voert momenteel gesprekken met alle tv-aanbieders over de doorgifte van FOX Sports Eredivisie en FOX Sports International.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...