Kunstfietsroute: ‘Kunst van Hier tot Ginder’

Drie kleine festivallocaties én Okkenbroek verbonden door een prachtige fietsroute door het Sallandse landschap!

De 17e editie van ‘Kunst van Hier tot Ginder’ wordt weer bijzonder. Op zaterdag 11 en zondag 12 juni van 10.30 tot 17.30 uur zijn bezoekers weer van harte welkom te komen fietsen, kijken en genieten. Deelname aan de Kunstfietsroute (bezoekers zijn meerdere dagen welkom!) bedraagt € 5,- p.p. (inclusief bon voor een kopje koffie of thee), kinderen en jongeren t/m 16 jaar fietsen gratis mee.

‘Kunst van Hier tot Ginder’ is een mooie fietstocht van ongeveer 26 kilometer door het buitengebied van Deventer en Holten-Rijssen met de dorpen Okkenbroek, Dijkerhoek, Bathmen en Lettele. Bijzondere locaties vormen het podium voor kunst, theater en muziek. Dit jaar zijn dat de kerk in Okkenbroek, Molen en tuin ‘De Hegeman’ in Dijkerhoek, Loonbedrijf Tuller in Bathmen en het nieuwe melkveebedrijf Heerlijkheid Linde. Er is deze editie bewust gekozen voor minder locaties, maar er is evenveel te zien.

Het hart én startpunt van de route is Okkenbroek. Bezoekers kunnen echter ook op elk willekeurig punt van de route starten. De fietsroute is geheel bewegwijzerd. Op iedere locatie is het programmaboekje gratis te verkrijgen. Met onder meer de route, de voorstellingen, achtergrondinformatie over de kunstenaars en hun werk etc. Voorafgaand aan het weekend is het programmaboekje verkrijgbaar bij onder meer: Cultuurhuus/ infopunt Bathmen en de VVV’s in Deventer en Holten, Kunstenlab, etc.

Kunst, theater en muziek
Dit jaar zoomen we in op immaterieel erfgoed: van taal tot recepten, van ambachten tot rituelen. Ook die veranderen door de tijd heen, net als het landschap. En de kunst laat je dat met andere ogen ervaren. Professioneel beeldend kunstenaars maken speciaal voor de locatie nieuw werk; Dit jaar toont Wessel Verrijt een filminstallatie in de kerk van Okkenbroek. Buiten, voor de deur van de kerk verwelkomen grote sculpturen de toeschouwer en verleiden die om naar binnen te gaan.

Marieke de Jong maakt een installatie in de tuin van De Hegeman en verwijst daarmee door een zichtlijn naar de historische link met de Diekerhoekse Mölle. Leonard van Munster maakte speciaal voor deze editie een werk geïnspireerd op de omgeving door gebruik te maken van de oude silo op het terrein van loonbedrijf Tuller.

Bij de nieuwe biologische stadsboerderij Heerlijkheid Linde geeft de mobiele stamboektafel van Lies Kortenhorst een speelse kijk op de registratie van de koe.
Op de locaties is  muziek van onder meer Lotte Pen en Jeffrey Kleine Koerkamp, acrobatiek van Fabuloka, muziektheater, poppenspeler Steven Luca en nog veel meer. Ook is op elke locatie werk te zien van tweedejaars studenten Fine Arts van de AKI ArtEZ Enschede. En als altijd is er het amateurtheater in Okkenbroek zelf. Voor het volledige programma: www.kunstvanhiertotginder.nl

Deze 17e kunstfietsroute wordt georganiseerd door Stichting Kunst van Hier tot Ginder Okkenbroek en Kunstenlab

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...