Start kaveluitgifte uitbreidingsplan Marissink in Nieuw Heeten

De gemeente Raalte start met de uitgifte van de eerste kavels in uitbreidingsplan Marissink in Nieuw Heeten. Het gaat in deze eerste fase om veertien bouwkavels en vier huurwoningen. Het betreft twee kavels voor een vrijstaande woning, vier kavels voor een twee-onder-één-kap woning, vier kavels voor een levensloopbestendige woning en vier kavels voor een blok van vier rijwoningen. SallandWonen gaat de huurwoningen realiseren.

Wethouder Wout Wagenmans: “Om inzicht in de woningbehoefte te krijgen hebben we eerder dit jaar een online enquête uitgezet. Daaruit bleek onder andere dat de vraag naar starterswoningen groot is. Daar spelen we met de kavels voor rijwoningen en kleinere twee-onder-één-kap woningen op in. Met deze uitgifte kunnen we mensen blij maken die zelf een huis willen bouwen. Naar eigen smaak en duurzaam.” Alle kavels worden uitgegeven in (collectief) particulier opdrachtgeverschap. Dat betekent dat kopers, eventueel samen met de medebouwers, zelf hun architect en aannemer mogen kiezen.

Inschrijven
De uitgifte van de kavels gaat via loting. Geïnteresseerden voor de kavels in Nieuw Heeten kunnen zich vanaf maandag 14 juni 2021 inschrijven via het online inschrijfformulier. Dit formulier is straks te vinden op www.raalte.nl/bouwkavels. Inschrijven kan tot en met woensdag 30 juni 2021. De loting vindt plaats op woensdag 7 juli 2021 om 19.30 uur.

Digitale informatieavond
Op maandag 14 juni is er een informatiebijeenkomst over de kaveluitgifte. De bijeenkomst vindt digitaal plaats via MS Teams en wordt om 19.00 uur en 20.30 uur gehouden. Aanmelden kan via info.bouwkavels@raalte.nl. Vermeld daarbij uw voorkeur voor ronde 1 of ronde 2. Mensen die op de interesselijst staan hebben eerder al een uitnodiging ontvangen. Alle informatie is ook te vinden op www.raalte.nl/bouwkavels. Heeft u aanvullende vragen? Neem dan contact met ons op via info.bouwkavels@raalte.nl.

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...