DEVENTER - In de gymzaal en voormalige kantine van de MEAO aan de Noordenbergstraat komt als het aan het college ligt een nieuw Filmhuis en Theater.


Cultuurdriehoek stapje verder, kosten voor Deventer: 5 miljoen

Dat maakte wethouder Ahne vrijdag namens het stadsbestuur bekend. Film & Theater is een nieuw concept en komt voort uit een samenwerking van Theater Bouwkunde en Filmhuis De Keizer, die fuseren en vormen één organisatie, een nieuwe stichting. Het gebouw aan de Noordenbergstraat kreeg de voorkeur boven de voormalige MEAO school aan de Nieuwe Markt. Het nieuwe filmtheater krijgt vier filmzalen, één theaterzaal en horeca. Het was overigens goedkoper

Er ligt een businessplan voor de exploitatie, met second opinion. Maar voor het zover is zijn we zeker twee jaar verder. Het bestemmingsplan moet nog worden aangepast. Volgens vertrekkend wethouder Ahne (D66) zijn omwonenden al geïnformeerd en staan die er niet afwijzend tegenover. Eerst zouden er in de voormalige gymzaal en kantine nog appartementen komen. Maar dat bleek onrendabel volgens de eigenaar. De kosten: ruim 10 miljoen, waarvan de gemeente er 5 van voor zijn rekening neemt. De provincie verdubbelde dat. Het college denkt dat de voorziening veel publiek naar de stad trekt.

De gemeenteraad moet zich natuurlijk nog over de plannen buigen en gaat waarschijnlijk scherp kijken of de exploitatie wel goed zit en er niet op termijn bakken met geld bij moeten om de zaak draaiende te houden. Het betreft wel een stichting die ook met vrijwilligers werkt, dus dat betekent vaak de subsidiekraan open. Het is de vraag wat de burger van de plannen gaat vinden, die zien alleen een stadsbestuur dat stug doorgaat met het uitvoeren van plannen die elke keer weer miljoenen kosten.

Over Salland TV

x

Check Also

Tafeltennis inzetten tegen Parkinson

Tafeltennisvereniging Wijk 16 start in Deventer met een eigen afdeling voor mensen ...