VVD en PvdA hebben in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond bij elkaar 35 zetels, grootste partij weer de PVV met 29 zetels.


Kabinet is ongekend impopulair

De twee regeringspartijen verliezen deze week één zetel. De partijen stonden sinds eind 2009 niet zo laag, meldt de peiler, die spreekt van een ‘ernstige vertrouwenscrisis in het electoraat’. VVD en PvdA hebben op dit moment 76 zetels. De crisis die De Hond ontwaart komt niet alleen door het lage zetelaantal dat de coalitie scoort in de peiling. De regering, de ministers en de fractievoorzitters krijgen ook lage vertrouwenscijfers.

De VVD zou van de kiezers nu twintig zetels krijgen, tegenover 41 in de Kamer. De PvdA staat op vijftien zetels, op een gedeelde vijfde plaats met het CDA. De sociaaldemocraten hebben nu 38 zetels. De PVV is, net als vorige week, de grootste partij met 29 zetels, veertien meer dan in de Kamer. Tweede partij is de SP van Emile Roemer, met 24 zetels. De VVD staat met zijn twintig zetels op de derde plaats, gevolgd door D66 met zeventien zetels.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...