Jaarlijkse Vechtdaldag 28 juni in Hardenberg

Tal van excursies staan op het programma tijdens de Vechtdaldag 2024. Hardenberg vormt op vrijdag 28 juni het decor voor deze nieuwe editie. De netwerkorganisatie Ruimte voor de Vecht organiseert elk jaar de Vechtdaldag om projecten toe te lichten en meer te laten zien van het Vechtdal. Deelname is gratis en kan via www.ruimtevoordevecht.nl .

Bezoekers kunnen kiezen uit 11 excursies, projecten en bijzondere locaties rondom het Hardenbergse deel van rivier de Vecht. De dag wordt georganiseerd door de partners van Ruimte voor de Vecht en start om 12.00 uur op het ballonfestivalterrein in Hardenberg. De Vechtdaldag is een jaarlijks terugkerend evenement, op iedere keer een andere locatie in het Vechtdal. De dag draait om de ontwikkelingen rondom rivier de Vecht en er is speciale aandacht voor bewust varen en Vechtrijk Gramsbergen.

Verbinding met natuur
“De Vecht verbindt ons niet alleen met natuur, maar ook met elkaar binnen het Vechtdal”, stelt Alwin te Rietstap, voorzitter van Ruimte voor de Vecht. “De samenwerking tussen de diverse maatschappelijke en overheidsorganisaties is cruciaal voor de verdere doorontwikkeling van het Vechtdal. Samen creëren we diverse projecten om klaar te zijn voor de toekomst. Dit jaar is er speciale aandacht voor Vechtrijk Gramsbergen. Door de nieuwe inrichting langs de Vecht keert Gramsbergen het gezicht weer naar de rivier. Tijdens de opening van de Vechtdaldag benadrukken we ook dat alle havens in het Vechtdal de erkenning Blauwe Vlag (gaan) ontvangen.”

Gevarieerd programma
Na een opening gaan bezoekers op 28 juni uiteen om tijdens een excursie meer te horen over de verschillende aspecten van het Vechtdal en het programma Ruimte voor de Vecht. Van een boottochtje naar Loozensche Linie, een fietstocht naar de Rheezermaten, een wandeling door het Vechtpark over het hoge water tot een bustocht naar Vechtrijk Gramsbergen.

Meedoen is gratis
De ontvangst met lunch is om 12.15 uur bij het Ballonfestivalterrein in Hardenberg. Rond 13.30 uur beginnen de excursies. We sluiten de Vechtdaldag rond 16.00 uur gezamenlijk af met een hapje en een drankje. Deelname is kosteloos en geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.ruimtevoordevecht.nl .

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...