Gratis uitje naar het museum in Kampen: voor iedereen toegankelijk iedere eerste woensdag van de maand

Elke eerste woensdag van de maand kan je voortaan gratis naar het Stedelijk Museum Kampen. “Wij gaan hier een gewoonte van maken, elke maand een uitje naar het museum”, zegt een bezoeker. “Als je van een uitkering leeft is het al gauw te duur, maar het is zo fijn dat dit nu wel kan.”

“Wij vinden het belangrijk om er echt voor iedereen te zijn”, zegt directeur Nynke van der Wal van het Stedelijk Museum Kampen, “We zijn inclusief en divers en dat betekent dat iedereen die het museum wil bezoeken hier ook naar binnen moet kunnen, zonder belemmeringen.”

Directeur Nynke van der Wal van het Stedelijk Museum Kampen

“Eerst geld voor eten”

De eerste ochtend wordt er direct dankbaar gebruik van gemaakt. Een groep deelnemers van een dagbesteding voor kunstenaars was er als eerste bij.

“Onze mensen zijn heel geïnteresseerd in kunst, maar de meesten hebben een uitkering, en dan geef je je geld toch eerst uit aan eten. Is dit nu echt elke maand? Ik kan het bijna niet geloven, dat is echt geweldig.” Ze belooft maandelijks terug te komen met de groep.

“De eerste reacties zijn gelijk al zo positief, daar zijn we heel blij mee”, zegt Nynke. “Sommigen komen er nu al speciaal voor, anderen zijn verrast dat het gratis is. We vragen niet bij de deur naar iemands inkomen, niemand hoeft te betalen op de eerste woensdag van de maand. Wat mij betreft gaan we hiermee door tot in de eeuwigheid.”

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...