GroenLinks-voorzitter Deventer: ‘Goed teken dat Afghanistan snel valt, Taliban geniet steun”

Een tweet die voorzitter Saskia van der Elst van GroenLinks Deventer-Salland gisteravond de wereld in slingerde over de situatie in Afghanistan, heeft de nodige stof doen opwaaien. De voorzitter twitterde op persoonlijke titel dat het Afghaanse volk de Taliban steunt. Onder meer Geert Wilders reageerde geschokt op de tweet van Van der Elst.

“Het valt mijns inziens wel mee.” Twitterde Saskia van der Elst gisteravond over de situatie in Afghanistan. Dat terwijl de situatie in het land met de dag onrustiger wordt. Demissionair minister van Defensie, Ank Bijleveld, liet vanmorgen weten dat er meerdere militaire vluchten worden ingezet om mensen te evacueren uit het bezette land.

Mede om die reden werd er met verbazing gereageerd op de tweet van Saskia van der Elst. Ook Geert Wilders reageerde op de tweet.

Intern bespreken

“Hier zijn wij absoluut niet blij mee”, zo laat fractievoorzitter Tjeerd van der Meulen weten. Volgens de Deventer politicus is het standpunt van Saskia van der Elst absoluut niet het standpunt van GroenLinks Deventer. “Sterker nog, wij nemen er volledig afstand van. Ik snap absoluut niet hoe zoiets de wereld in kan worden geslingerd.”

Volgens Van der Meulen is het tweeten van zo’n dergelijke kwestie niet slim. “Wanneer ik iets plaats op sociale media, doe ik dat ook uit naam van onze achterban. Dat bespreek ik van tevoren. Ook al is het op persoonlijke titel, je wordt er wel op aangekeken.”

Van der Meulen laat weten vanmorgen contact te hebben gehad met Van der Elst over de ontstane ophef. “Ze heeft vanmorgen ook haar excuses aangeboden op Twitter. Het was absoluut niet handig. Hopelijk loopt het met een sisser af.”

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Salland Vandaag: hoofdpunten uit het nieuws van 5 december

Wat is het laatste en belangrijkste nieuws uit Salland? Dagelijks worden de ...