Kinderhulp Heldenrun in binnenstad Deventer op 22 mei

Zondag 22 mei 2022 vindt in de binnenstad van Deventer de eerste editie van de ‘Kinderhulp Held&run’ plaats. Tijdens deze heldhaftigste sponsorloop van Nederland gaan kinderen en volwassenen – verkleed als superhelden – de strijd aan met obstakels en schurken, om geld in te zamelen voor hulp aan kinderen die in Nederland in armoede opgroeien. De Heldenrun is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp.

De Heldenrun is een sponsorloop van 1,5 of 4 kilometer, dwars door de binnenstad van Deventer, met start en finish op de Brink. Tijdens de tocht gaan kinderen samen met hun volwassen sidekick (vader, moeder, buurman, tante, oppas etc.) de strijd aan met uitdagende hindernissen en schurken. De helden schrijven zich als duo in en laten zich sponsoren door vrienden en familie om zo geld in te zamelen voor hulp aan kinderen in armoede.

Leuke activiteiten

Naast de loop zelf en een prijsuitreiking is er ook muziek en andere leuke activiteiten waaraan kinderen kunnen deelnemen. Broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes van kinderen die meelopen zijn dus ook van harte welkom.

Hulp aan kinderen in armoede

De gehele opbrengst van de Heldenrun gaat naar Nationaal Fonds Kinderhulp. Kinderhulp is er voor de 300.000 kinderen en jongeren die in Nederland in armoede opgroeien. Dit is 1 op de 12 kinderen. Kinderhulp ondersteunt hen met simpele dingen zoals een goed paar schoenen, zwemles of een dagje uit. Omdat ook zij moeten kunnen meedoen en een mooie toekomst verdienen.

Alle helden verzamelen!

Kinderhulp roept alle grote én kleine superhelden uit Deventer en omstreken op! Schrijf je in als superheldenduo, laat je sponsoren en ren 22 mei in je superheldenpak mee door de binnenstad van Deventer. Want samen zijn we supersterk tegen kinderarmoede!

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.heldenrun.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Vind een weg langs 180 optredens verspreid over 60 tuinen in Deventer: het programma van Gluren bij de Buren is bekend!

Zondag 30 juni veranderen 60 tuinen tijdelijk in buurttheaters tijdens amateurkunstfestival Gluren ...