Kennismakingscursus triatlon Deventer binnenkort van start
DEVENTER – Triathlonvereniging Triami in Deventer start binnenkort met een kennismakingscursus triatlon. Deelnemers aan de zogeheten Start2Tri-cursus worden klaargestoomd voor deelname aan de Triami Sprint Triathlon op zondag 26 april.

De kennismakingscursus is bedoeld voor jong en oud. Deelnemers werken onder deskundige begeleiding aan de zwem-, fiets- en loopconditie. Ook leren ze hoe de wissels tussen de verschillende onderdelen van de triatlon in zijn werk gaan. De eerste clinic voor kinderen van 10 tot en met 14 jaar is dinsdag 3 maart. Volwassenen hebben donderdag 27 februari hun eerste training.

De triatlonsport is populair in Nederland. Veel atleten komen met de sport in aanraking door een Start2Tri-cursus die een vereniging aanbiedt als voorbereiding op een plaatselijke wedstrijd. Atleten die meedoen aan de cursus in Deventer zijn verzekerd van een startbewijs voor de populaire Triami Sprint Triathlon die dit jaar voor de zevende keer plaatsvindt op sportpark Keizerslanden. Het betreft een zogeheten Mini Triathlon, waarbij deelnemers 250 meter zwemmen, 10,4 kilometer fietsen en 2,5 kilometer lopen. Ervaren atleten noemen de wedstrijd aantrekkelijk, aangezien het voor hen een ideale manier is om aan het begin van het seizoen te kijken waar ze qua conditie en snelheid staan. De Triami Sprint Triathlon is als officiële wedstrijd aangesloten bij de Nederlandse Triathlon Bond.

De kosten voor deelname aan de Start2Tri-cursus en de Triami Sprint Triathlon zijn 16 euro voor kinderen en 45 euro voor volwassenen.

Aanmelden voor de cursus kan door het sturen van een e-mail naar secretaris.

Het programma van de Start2Tri-cursus voor kinderen van 10 tot en met 14 jaar is als volgt:
– dinsdag 3 maart 19:00 – 20:30 uur: informatie over de cursus en aansluitend een zwemtraining in de Scheg.

– woensdag 25 maart 15:30 – 16:30 uur:
fietstraining met aandacht voor techniek op de wieler- en skeelerbaan van sportpark Keizerslanden. Het dragen van een fietshelm is verplicht. Wie geen helm heeft, kan er één lenen bij Triami.

– woensdag 8 april 15:30 – 16:30 uur:
hardlooptraining op en rond de wieler- en skeelerbaan van sportpark Keizerslanden.

– zaterdag 18 april 13:00 – 14:30 uur: wisseltraining en tips voor de wedstrijd. Locatie: de wieler- en skeelerbaan van sportpark Keizerslanden.
zondag 26 april Triami Sprint Triathlon op sportpark Keizerslanden.

Het programma van de Start2Tri-cursus voor volwassenen ziet er als volgt uit:
– donderdag 27 februari 19:30 – 21:30 uur: informatie over de cursus en aansluitend een zwemtraining in het Borgelerbad.

– maandag 2 maart 19:30 – 20:45 uur:
hardlooptraining op en rond de wieler- en skeelerbaan van sportpark Keizerslanden.

  • zondag 8 maart 10:00 – 12:00 uur: fietstraining met aandacht voor techniek op de wieler- en skeelerbaan van sportpark Keizerslanden. Ook wordt gekeken naar de afstelling van de fiets.
  • donderdag 12 maart 20:30 – 21:30 uur: zwemtraining in het Borgelerbad.

– zondag 29 maart 10:00 – 12:00 uur: wisseltraining op de wieler- en skeelerbaan van sportpark Keizerslanden.

– maandag 20 april 19:00 – 20:30 uur: wedstrijdvoorbereiding en parcoursverkenning. Locatie: kantine van het Borgelerbad en de wieler- en skeelerbaan van sportpark Keizerslanden.
zondag 26 april Triami Sprint Triathlon op sportpark Keizerslanden.

Noot voor de redactie / niet voor publicatie:
– Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Sander Stoevenbelt, secretaris van triathlonvereniging Triami , telefoon: 06 – 13 06 22 55 / e-mail: secretaris.

  • Foto’s op de website http://www.triathlondeventer.nl/ en op de Facebookpagina van de Triami Sprint Triathlon mogen kosteloos worden gebruikt in de berichtgeving.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...