De gemeente Holten-Rijssen loopt 5,3 miljoen euro aan inkomsten mis.

Gemeente Holten-Rijssen loopt miljoenen mis

De gemeente bouwt de komende elf jaar 1700 woningen, maar dat zijn er 1000 minder dan gepland. En de benodigde grond die is al gekocht. Doordat er minder huizen worden gebouwd, verdient Rijssen-Holten deze aankoop dus niet terug. Na deze tegenvaller zit er nog 2,1 miljoen euro in de kas van de gemeente.

Aangezien de gemeente minimaal 3,5 miljoen op de bank moet hebben staan, moet dat bedrag snel worden aangevuld. Op welke manier dat gebeurd is nog onbekend. Uit nieuwe berekeningen blijkt dat Rijssen-Holten minder nieuwe huizen nodig heeft. De komende jaren heeft Twente een vertrekoverschot en worden minder kinderen geboren. Volgens de provincie heeft Rijsen-Holten tot 2020 genoeg aan 380 nieuwe huizen.

Mocht Overijssel hieraan vasthouden, dan wacht de gemeente nóg een fikse financiële tegenvaller. Wethouder Van Dalen van Holten-Rijssen heeft gepleit voor 1700 woningen. Als gedeputeerde staten niet wil luisteren, dan start Holten-Rijssen een stevige lobby naar provinciale staten. Die beslissen uiteindelijk.

Over Salland TV

x

Check Also

Kerst in Olst met Anton Pieck sfeer

Voor wie de drukte van het populaire Charles Dickens Festijn in Deventer ...