De gemeente Deventer is al enige tijd in onderhandeling met de NV Bergkwartier over de aankoop van het voormalige SNS-bank gebouw aan de Deventer Stromarkt.


Gemeente heeft SNS pand nog steeds niet gekocht

Het gebouw is de spil van de door de gemeenteraad zo gewenste Cultuurdriehoek in de stad. Als namelijk de bibliotheek niet verhuisd en dus gewoon op de Brink blijft komt er van de plannen voor deze Cultuurdriehoek in de stad heel weinig terecht.

Het gaat natuurlijk weer eens om een flinke zak met geld. Een optie zou kunnen zijn om het huidige pand van de bibliotheek op de Brink, in eigendom van de gemeente bij de aankoop van het SNS-gebouw aan de Stromarkt te betrekken. Dat kan bijvoorbeeld door het te ruilen en de waarde ervan in mindering te brengen op het aankoopbedrag van het SNS gebouw. Maar navraag van Salland TV resulteerde in het antwoord van het college dat van dat daar geen sprake van was. Burgemeester Heidema vond het zelfs leuk geprobeerd van Salland TV om er navraag naar te doen, maar de lippen van het college bleven vrijdag bij de wekelijkse persconferentie weer stevig op elkaar.

Dit is wel heel opmerkelijk omdat er meerdere onderzoeken zijn gedaan van enige tienduizenden euro’s die als doel hebben de raad voor te masseren om dit najaar een besluit over mogelijke verhuizing van de bieb naar de Stromarkt te laten nemen. Het laatste onderzoek over de verhuizing van de bieb is ook nog steeds niet openbaar gemaakt. Maar de belangrijkste stap is zelfs nog steeds niet genomen, namelijk het SNS gebouw aankopen. Dan hebben al deze dure onderzoeken van het college op kosten van de Deventer belastingenbetaler ook maar weinig nut.

Over Salland TV

x

Check Also

Salland Vandaag: hoofdpunten uit het nieuws van 5 december

Wat is het laatste en belangrijkste nieuws uit Salland? Dagelijks worden de ...