Ga jij door het vuur voor Brandweer IJsselland?

Voor 24 posten is Brandweer IJsselland opzoek naar nieuwe vrijwilligers. Gisteren is de campagne ‘Jouw extra uitdaging in de buurt’ begonnen. In de regio wordt er gezocht naar in totaal 75 vrijwilligers. In de hele maand oktober kan er worden gesolliciteerd naar de functie als brandweervrijwilliger.

Eén van de posten die op zoek is naar vrijwilligers is de brandweer in Raalte. Daar is ruimte voor één of twee vrijwilligers. “Wij hebben in Raalte 22 of 23 vrijwilligers rondlopen, een aantal daarvan zijn op een leeftijd waarvan de verwachting is dat ze de komende jaren met pensioen gaan.” Vertelt brandweer Raalte-vrijwilliger Remco Groot Beumer.

Functie als vrijwilliger
“Als vrijwilliger ben je een volwaardig brandweerlid met dezelfde taken als de beroepsbrandweerlid, het enige verschil is dat je als vrijwilliger niet dag én nacht klaar hoeft te staan. Een paar taken die hieronder vallen zijn brandbestrijding, ongevallen, dus bijvoorbeeld eerste hulp verlening en praktische zaken. Hiervoor krijg je als vrijwilliger een kleine vergoeding”

Niet zomaar aan de slag
Zomaar even vrijwilliger worden zit er niet in, voorafgaand dient er een tweejarige opleiding gevolgd te worden. “Op het moment van opleiding ingaan leer je alle handelingen die horen bij het taakgebied. Na een half jaar mag je als extra man mee voor praktijkervaring en ondersteunende taken. Het is een avondopleiding van vier uur in de week.” Ook moet je als vrijwilliger aan bepaalde eisen voldoen. Voorafgaand aan de opleiding moet je bijvoorbeeld een medische keuring doen. Ook moet je dichtbij de kazerne wonen omdat je inzetbaar moet zijn, je moet fysieke testen doen en krijg je psychologische testen. Om te kijken of vrijwilliger worden iets voor jou is kun je meedraaien op oefenavonden.

Van vrijwilliger naar beroepsbrandweer
“We hebben een collega die vrijwilliger is in Raalte maar beroeps is in Deventer. Je kan prima van vrijwilliger naar beroepsbrandweer gaan. Echter is dat een uitzondering want de meesten doen het gewoon naast hun andere baan.”

Informatieavonden
Op 16, 17, 18 en 19 oktober zijn er organisatie avonden voor belangstellenden. Daar wordt meer informatie gegeven over het traject om vrijwilliger te worden. Deze informatieavonden starten om 19:30 uur en duren ongeveer twee uur. Aanmelden is niet nodig.

Van 2 oktober tot en met 31 oktober kun je solliciteren.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Advocaten McDonald’s schutter ‘spelen met vuur’ in rechtbank

“De verdediging speelt enorm met vuur.” Dat waren de woorden van een ...