Raalte start onderzoek naar fiets- en wandelverbinding bij kruispunt Bos

Voor de zomer moet duidelijk zijn of er mogelijk een extra fiets- en voetgangersverbinding kan worden aangelegd bij kruispunt Bos in Raalte. Daarmee wordt een motie uitgevoerd die in november werd aangenomen.

In de plannen voor het kruispunt van de N35 en de N348 is geen fiets- en voetgangersverbinding opgenomen, omdat het budget er niet voor was. In november kreeg het gemeentebestuur de opdracht om te onderzoeken of er toch een verbinding tussen Raalte-Noord en het westen van het dorp kan worden aangelegd.

Het projectteam Knooppunt Raalte gaat het onderzoek uitvoeren, in opdracht van de gemeente, de provincie en Rijkswaterstaat. De kosten komen voor rekening van de gemeente.

Wethouder Wagemans: “Het vergt een gezamenlijke inzet om dit onderzoek uit te voeren en ik ben dan ook erg blij dat de provincie Overijssel en Rijkswaterstaat mede hebben ingestemd.”

De partijen benadrukken wel dat het realiseren van een verbinding geen gemakkelijke opgave is en dat dit onderzoek niet betekent dat er ook daadwerkelijk een verbinding zal komen.

Over Salland TV

x

Check Also

Stöppelhaene trapt opnieuw af met Roggemaaiersavond

‘Never change a winning team’. Het is zo’n veelgehoorde uitspraak in de ...