De coalitiepartijen in Deventer CDA, VVD en Groen Links willen niet meer met PvdA samenwerken.

Deventer – Huis van Deventer van tafel, geen duur stadskantoor

Directe aanleiding is het gebrek aan bestuurlijke kracht en leiderschap van de huidige PvdA fractie en wethouders rondom het dossier Stadskantoor.

Eerder dit jaar was de weifelende houding van de PvdA fractie al aanleiding voor het college om op te stappen. Na de lijmpoging die volgde, werd op 6 maart door alle vier coalitiepartijen gesproken van ‘verantwoordelijkheid, stabiliteit en vertrouwen’. GroenLinks, CDA en VVD constateren dat de PvdA in het dossier Stadskantoor op al deze punten in de maanden sindsdien ernstig tekort is blijven schieten.

Omdat de opstelling van de PvdA fractie en wethouders over het Stadskantoor de verhoudingen blijven verstoren, is de basis voor verdere samenwerking met de PvdA in deze coalitie onvoldoende geworden. Woensdag 10 juni zullen de drie fracties een motie indienen, waarin ze de PvdA wethouders oproepen hun portefeuilles ter beschikking te stellen.

GroenLinks, CDA en VVD roepen het college op geen verdere energie te stoppen in de huidige plannen voor het Huis van Deventer. De drie fracties beseffen dat deze oproep teleurstellend is voor iedereen die zich hard maakt voor huisvesting van de gemeentelijke werknemers en de bibliotheek, en voor Deventenaren, voor- én tegenstanders, die zich betrokken voelen bij de ontwikkelingen in het gebied Binnenstad Zuid. GroenLinks, CDA en VVD voelen ook die teleurstelling, omdat ze zich sinds 2004 steeds hard hebben gemaakt voor een stimulerende invulling van het gebied.

In de raad van 10 juni zullen de fractievoorzitters van GroenLinks, CDA en VVD hun standpunt nader toelichten. Op 6 maart maakte het college na de eerste crisis een doorstart onder leiding van Jan Terlouw, hier op de foto met burgemeester Andries Heidema en partij fractievoorzitter PvdA Matthijs Nijboer


Over Salland TV

x

Check Also

Lokale omroepen gaan over op digitale radio

Bron: NLPO Eind 2024 zullen alle lokale publieke omroepen in Nederland te ...