De grote debatavond op maandag in Deventer zorgde voor een volle bak in de Deventer Schouwburg.

Deventer – Het “grote” debat in de Deventer Schouwburg

Maandagavond, een volle Deventer schouwburg met in de grote zaal de aanhang van de lokale politieke partijen. En op het balkon burgers met belangstelling voor politiek. De fractievoorzitters stonden allemaal bij elkaar aan een tafeltje op de grote bühne. De politieke partijen waren in het debat ook allemaal op een bepaalde manier aan elkaar gekoppeld.

VVD en SP gingen met elkaar in debat over het cameratoezicht in de stad. De ChristenUnie en D66 moesten het tegen elkaar opnemen over de zondagsopening van winkels en supermarkten. En dan het nieuwe stadkantoor, Margriet de Jager van ADB die trok flink van leer tegen Jos Pierey van de PvdA. Het debat is ook gevoerd met meerdere partijen tegelijk, zo spraken APB, GroenLinks en de Sprookjespartij samen over het thema bouwen.

Maar echt vuurwerk kregen we niet te zien. Bovendien was het geluid in de schouwburg van de debaters slecht te verstaan. De gespreksleider was een stuk duidelijker te horen. Ook was het tijdens het debat niet mogelijk om even iets te drinken te halen, de bezoekers moesten tijdens het debat op een droogje zitten. De uitzending op DTV had een hele hinderlijke bromtoon. En kennelijk was er niet genoeg geld om het ook live op de radio uit te zenden?

 


Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...