De Studiegroep 13 bestaande uit inwoners van Deventer met professionele achtergronden in de wereld van stedenbouw, bouwkunde, bedrijfsleven, overheid en ruimtelijke ordening hebben een plan gelanceerd om een derde Noordelijke IJsselbrug aan te leggen samen met een compleet nieuwe provinciale weg.


Deventer – Derde IJsselbrug noodzaak?

Op de A1 moeten dan twee keer drie in plaats van twee keer vier rijstroken op het stuk tussen Deventer-Oost en Apeldoorn komen. De gemeente studeert onder leiding van deskundigen Asselbergs en Brouwer al op de verkeerssituatie rond de stad, waarvan de eerste adviezen ter verbetering op donderdagavond worden gepresenteerd.

De nieuwe IJsselbrug zou er moeten komen, samen met een nieuw aan te leggen grote provinciale weg. Die zou door de gemeente Voorst moeten lopen en de IJsselbrug verbinden met de A50. De IJsselbrug moet op de Roland Holstlaan gaan aansluiten. Het idee realiseert een maximale reistijdbekorting en maximale doorstroming.

De groep stelt dat met de derde brug de Wilhelminabrug, binnenstad en Rijksstraatweg in Twello minder verkeer te verwerken krijgt. De groep stuurde het plan al naar alle betrokken partijen in de regio. De brief en de bijbehorende plannen staan hier.

Over Salland TV

x

Check Also

Lokale omroepen gaan over op digitale radio

Bron: NLPO Eind 2024 zullen alle lokale publieke omroepen in Nederland te ...