Op de A1 ter hoogte van Voorst zijn in de nacht van dinsdag op woensdag zeven verdachten aangehouden, is 59 keer proces-verbaal opgemaakt, zijn auto's in beslag genomen, wapens gevonden en reden 357 mensen te hard. De zaken kwamen aan het licht bij de actie Ochtendgloren, een regelmatig terugkerende grote verkeerscontrole.

Voorst – Ochtendgloren op de A1

Vier personen hadden te veel alcohol gedronken en één persoon reed onder invloed van drugs. Zij kregen allen een rijverbod en een bekeuring. Twee mannen zijn aangehouden voor het bezit van een gestolen TomTom en inbrekerswerktuig. Drie rijbewijzen zijn ingevorderd in verband met snelheden van 178, 187 en 203 km/uur. Eén man had een mes en een wapenstok bij zich. In zijn auto stonden jerrycans met dieselolie en een vuilniszak vol met elektronica, waaronder een gestolen Tom Tom. De man was ook in het bezit van diverse mobiele telefoons. De man is ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Tijdens het preventieve fouilleren trof de politie ook twee boksbeugels aan. Er is proces-verbaal opgemaakt en de wapens zijn in beslaggenomen. Een andere man had inbrekers- gereedschap voorhanden en was bekend bij de politie. De parketpolitie signaleerde vijf personen met openstaande bekeuringen en inde voor 1600 euro aan openstaande geldboetes. Eén vonnis is in persoon betekend.

De belastingdienst nam drie auto’s in beslag in verband met openstaande belastingschulden en inde direct 10.000 euro. In 59 gevallen is proces-verbaal opgemaakt voor andere overtredingen, zoals rijden tijdens ontzegging van de rijbevoegdheid, rijden zonder rijbewijs (2 maal), ongeldig verklaard rijbewijs, niet tonen rij- en kentekenbewijs (28), rijden zonder kenteken, onverzekerd rijden (2), geen APK (3), onjuiste verlichting (5), geen identificatiebewijs (9), gladde banden (5) en onjuist gebruik handelaarskenteken. Drie buitenlandse bestuurders rekenden hun bekeuring direct af.

Met radarcontrole zijn 2315 voertuigen gecontroleerd op snelheid, 357 mensen reden er sneller dan is toegestaan en krijgen nog een acceptgiro in de brievenbus. De hoogst gemeten snelheid was 203 km/uur in plaats van de toegestane 120 km/uur. Drie rijbewijzen zijn direct ingevorderd.

Bij de controle van de samenwerkende opsporingsdiensten, waaronder de politiekorpsen in Oost-Nederland, Openbaar Ministerie, Belastingdienst, douane en Duitse politie, zijn 505 voertuigen gecontroleerd. Aan de controle werkten ruim 115 personen mee.

Over Salland TV

x

Check Also

Ribs en Blues dag 1

Op de eerste dag van het 25-jarige jubileum van het Raaltese festival ...