De VVD-fractie in Deventer draagt Marco Swart (49) voor als wethouder ter opvolging van Ina Adema, die begin januari is voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Veghel.


Nieuwe VVD man is Marco Swart

De kandidaat-wethouder wordt door de fractie voorgedragen en benoemd door de gemeenteraad. Het moment van de benoeming is waarschijnlijk in maart. Marco Swart is opgegroeid in Lisse en heeft bestuurskunde in Enschede gestudeerd. Hij is in Enschede tot 2002 twintig jaar raadslid voor de VVD geweest, waarvan de laatste acht jaar als wethouder. In deze periode heeft hij het lokale bestuur grondig leren kennen. Daarnaast was Marco Swart tussen 2000 en 2006 algemeen secretaris van de (landelijke) VVD. Vanuit die functies heeft hij een uitgebreid Overijssels en landelijk netwerk aan bestuurlijke contacten opgebouwd. De laatste jaren is Marco Swart vooral actief als zelfstandig adviseur op het gebied van beleidsprocessen en ICT.

De VVD-fractie is blij met de komst van Marco Swart en ziet in hem een goede opvolger voor de ervaren en sterke bestuurder Ina Adema. Fractievoorzitter Tjapko Poppens: “Na de bekendmaking van het vertrek van Ina Adema is de VVD-fractie meteen begonnen om een geschikte opvolger als wethouder te vinden.

Zorgvuldigheid stond daarbij voorop. Ina’s brede portefeuille, evenals de korte periode tot de volgende raadsverkiezingen, vroegen om een kandidaat die snel is ingewerkt en die de kneepjes van het wethouderschap beheerst. Ook bekendheid met Deventer en met deze regio vonden we belangrijk. Op dinsdag 10 februari heeft Marco Swart kennis gemaakt met het college van B&W en met de fractievoorzitters. In de weken tot de overdracht zal hij wat uitgebreider kennismaken met de gemeente Deventer en met de portefeuille van Ina Adema.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...