RRReis is een nieuwe naam, met nieuwe bussen en een nieuwe dienstregeling

Vanaf 13 december verandert de dienstregeling voor het busvervoer in de regio IJssel-Vecht. RRReis is vanaf die datum de nieuwe vervoerder en rijdt met elektrische bussen, nieuwe routes en aangepaste reistijden. De regio IJssel-Vecht is een samenvoeging van de huidige reisgebieden Midden-Overijssel en Veluwe, waar nu nog de bussen van Syntus Overijssel en Syntus Gelderland rijden. Er komen zo’n 250 nieuwe elektrische bussen. Dat is het grootste aantal elektrische bussen in één regio in Europa! De bussen rijden zonder schadelijke uitstoot en zijn een stuk stiller en comfortabeler.

Sneller op je bestemming
De nieuwe dienstregeling biedt meer openbaar vervoer. Er zijn snellere routes en bussen rijden vaker. Ook komen er nieuwe verbindingen doordat routes wijzigen of bussen beter op elkaar aansluiten. Op een aantal lijnen zijn reizigers sneller op hun bestemming, doordat er op de route bij minder haltes wordt gestopt. Dit is ook bij de stadsdiensten van Apeldoorn, Zwolle en Deventer het geval. Hierdoor is de rit voor een deel van de reizigers goedkoper en zijn er betere aansluitingen op andere bussen en treinen. Daarnaast zijn er drie lijnen met extra luxe en comfortabele bussen die van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat vaak rijden tussen stad en streek. Op deze lijnen rijden de bussen van comfortRRReis. De bussen vallen op door de kleuren groen, blauw en paars. Het gaat om de volgende buslijnen:
C1: Nunspeet – Zwolle – Dedemsvaart
C2: Apeldoorn – Arnhem
C3: Ede – Wageningen

Meer ritten in stad en streek
Ook in de steden en op diverse lijnen in de streek worden er meer ritten gereden. Zo rijdt er bijvoorbeeld tussen Apeldoorn en Ede de gehele week ieder half uur een bus. Op lijn 83 rijdt de bus tussen Zwolle en Dedemsvaart in de middag ieder kwartier. Ook rijden er vaker bussen tussen Apeldoorn en Zwolle. Een groot deel van de lijnen houdt hetzelfde buslijnnummer en dezelfde route als voorheen. Maar er zijn ook enkele nieuwe lijnen, lijnen die vervallen of vanaf 13 december een andere route rijden. De scholierenlijnen veranderen bijna niet.

Kijk op RRReis.nl/dienstregeling om te zien wat er verandert
Ook OV in de kleine kernen
Vrijwel alle kleine kernen in IJssel-Vecht hebben een vorm van openbaar vervoer. In plaatsen en op tijden met weinig reizigers rijdt buurtRRReis of het nieuwe reserveerRRReis. buurtRRReis is de nieuwe naam voor de buurtbussen en rijdt voornamelijk tussen de kleinere dorpskernen met kleinere voertuigen. Vrijwel alle buurtbussen behouden hun lijnnummer en rijden dezelfde route als voorheen.

reserveerRRReis rijdt op rustige tijdstippen op buslijnen waar weinig reizigers gebruik van maken. In de meeste gevallen rijdt reserveerRRReis ‘s avonds en op zondag in de steden. Een rit met reserveerRRReis moet (minimaal een half uur) van tevoren worden gereserveerd. Op de Veluwe kennen reizigers dit wellicht van de huidige Kolibrie.

Een grotere afstand
Het aanpassen van routes heeft soms nadelige gevolgen voor reizigers, met name daar waar een halte vervalt. Deze reizigers moeten een grotere afstand afleggen naar de dichtstbijzijnde halte. De provincies en Keolis zijn zich hiervan bewust. Ook komen enkele lijnen in de regio IJssel-Vecht niet meer terug, omdat te weinig reizigers hiervan gebruikmaken.

Bij het opstellen van de nieuwe dienstregeling is het gebruik van de huidige haltes geanalyseerd en is er rekening gehouden met het aantal reizigers dat per halte opstapt. Er is gekeken naar hoeveel reizigers hier de nadelen van ondervinden en hoeveel reizigers ervan profiteren. Deze laatste groep is in alle gevallen groter. Meer informatie over RRReis en de nieuwe dienstregeling is te vinden op RRReis.nl.

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...