Meestal vliegen Geert Wilders (PVV) en Job Cohen(PvdA) elkaar behoorlijk in de haren, maar over de kwestie van Afghanistan zijn ze het een keer helemaal met elkaar eens: "geen trainingsmissie van 500 man naar Afghanistan"


Den Haag – PvdA en PVV zijn het een keer eens

De PvdA kan de trainingsmissie naar het noorden van Afghanistan, die het kabinet vrijdag heeft voorgesteld, onmogelijk steunen. Dat heeft de grootste oppositiepartij vrijdag gemeld. De sociaaldemocraten willen niet dat er militairen meegaan en houden daaraan vast na lezing van de brief aan de Tweede Kamer. De PvdA wil wel de opbouw van de civiele samenleving ondersteunen met ontwikkelingssamenwerking en met het opleiden van politiemensen. Uitzending van gevechtstroepen is echter uit den boze, aldus de PvdA.

PVV-leider Geert Wilders: “Slecht besluit van het kabinet om meer dan vijfhonderd man naar Afghanistan te sturen. De PVV steunt dat besluit absoluut niet. Nederland heeft genoeg gedaan: wat ons betreft niet 1 man meer voor wat voor missie dan ook daarheen. Ik hoop dat het kabinet geen meerderheid bij links gaat vinden voor dit slechte besluit.”

Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...