De politie is bezig met een grootschalig onderzoek naar de geweldadige overval op de Aldi supermarkt aan de Beestenmarkt in Deventer.

Onderzoek naar overval op Aldi in volle gang

Op dit moment is het onderzoek naar de gewelddadige overval van maandag, op de Aldi supermarkt aan de Beestenmarkt in Deventer in volle gang. Na de eerste analyse van de getuigenverklaringen is duidelijk geworden dat de overvallers, op de geldloper en dedewerker van de supermarkt gebruik hebben gemaakt van een vuurwapen. Hun gezichten waren door sjaals en mutsen afgedekt. Zij maakten een geldbedrag buit, waarvan de hoogte niet bekend gemaakt wordt. Op de plaats van de overval werd door de overvallers een moker achtergelaten. Zij gingen er op een donkerkleurige bromscooter vandoor.

Getuigenoproep

In de Harfsenstraat, in de wijk Bekkumer, werd maandagmiddag jl, na de overval, een grijs/ zwarte bromscooter aangetroffen. Hierop zat een ‘valse’ kentekenplaat. Nagegaan wordt wie de eigenaar van deze scooter is en of deze scooter door de overvallers bij de overval gebruikt is. Mensen die gezien of gehoord hebben dat deze scooter daar werd neergezet en/ of degenen die twee personen op een dergelijke scooter, tussen 13:45 en 15:00 uur, op de route van de  Beestenmarkt, de Langerij en de Harfsenstraat hebben zien rijden (vluchten), wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Ook anonieme informatie kan verstrekt worden aan Bel M. (Meld Misdaad AnonieM) via 0800-7000.

 

Slachtofferhulp

Inmiddels is de geldloper na behandeling in het ziekenhuis ook gehoord door de politie. Hij liep bij de overval diverse kneuzingen op. Momenteel worden verschillende getuigen gehoord die op het tijdstip van de overval in de winkel waren. Aan meerdere personen is, gelet op de gewelddadige impact van de overval, hulp aangeboden door het bureau Slachtofferhulp.

De regionale omroep RTV Oost was er als de kippen bij met een live verslag

Over Salland TV

x

Check Also

Lokale omroepen gaan over op digitale radio

Bron: NLPO Eind 2024 zullen alle lokale publieke omroepen in Nederland te ...