Bloembollenactie Deventer verlengd:  Planten en bollen met fikse korting 

De bloembollenactie van de Groene Loper Deventer is met een maand verlengd. Het is nu mogelijk om biologische bollen te bestellen tot en met 8 september. Behalve de bollen, zijn er ook planten met fikse korting te bestellen. De planten kunnen nog heel augustus besteld worden, tot zolang de voorraad strekt. Iedereen in Deventer kan meedoen.

Met deze Groenpakketactie – onder de noemer ‘Stoepgroen, samen doen’ – helpt de Groene Loper Deventer mensen om hun eigen omgeving te vergroenen. Met de bloembollen en planten worden mensen door de Groene Loper aangemoedigd om een kaal stukje stoep, gras of grond ‘om te toveren in een groene oase’. ‘Met een fleurige geveltuin of boomtuin help je bijen, vlinders, vogels en andere dieren. Ook helpt groen tegen hittestress en wateroverlast. En… het vrolijkt de hele buurt op!’, aldus de Groene Loper Deventer.

De biologische bloembollen zijn voor de helft van de prijs en voor een duurzaam plantenpakket betalen mensen nu € 15,- in plaats van € 50,-. Er valt te kiezen uit een zon- of schaduwpakket. Ook kan er desgewenst een klimop of klimhortensia in het pakket worden opgenomen.

De actie is met een maand verlengd om mensen er nogmaals op te attenderen. Aangezien er vorig jaar vele malen meer bollen zijn besteld dan dit jaar, is het vermoeden bij de organisatie van de actie, dat veel mensen de berichtgeving erover gemist hebben.

De bollen zijn te bestellen tot en met 8 september en de planten tot en met augustus (tot zolang de voorraad strekt). Bekijk en bestel de bloembollen- en plantenpakketten op Ulebelt.nl/plantacties. De Groenpakketten kunnen in de ochtend van 21 en 23 september worden afgehaald bij de Ulebelt aan de Maatmansweg 3.

De Groene Loper Deventer
De Groene Loper Deventer helpt mensen en organisaties die hun buurt willen vergroenen of biodiverser maken. Het wordt uitgevoerd door de Ulebelt. Kijk voor alle activiteiten op: www.ulebelt.nl/groeneloper

Deze plantacties worden mogelijk gemaakt door Provincie Overijssel (Natuur voor Elkaar) en het Prins Bernhard Cultuurfonds. De bloembollen zijn van Natural Bulbs. De planten van Holsto Tuinen & Buitenleven, het eerste SKAL-gecertificeerde groencentrum van Nederland.

Over Salland TV

x

Check Also

Vooraankondiging groot onderhoud N348 en Siemelinksweg Deventer

De provincie Overijssel en gemeente Deventer trekken samen op in de voorbereiding ...