“Noe a zin in an!”Luttenberg maakt zich op voor de Luttenbergse 700

Door Sonja Veneman

Van 12 tot en met 16 augustus is zaal Elcerlyc de place to be voor muziekliefhebbers.
De Luttenbergse 700 wordt hier de komende dagen live uitgezonden, en is samengesteld door Sallandse muziekliefhebbers uit de regio. Vijf jaar geleden begon dit initiatief tijdens het 700-jarig bestaan van dit dorp.

De vrijwilligers zijn druk bezig met de voorbereidingen en kunnen niet wachten tot de aftrap. Salland1 is er natuurlijk bij voor beelden en via Social Media. Via het youtubekanaal van de site is het evenement te volgen.

Met veel succes werden eerdere edities bezocht en vooral beluisterd. “Mensen die op vakantie zijn, kunnen gewoon vanaf het vakantieadres in Kroatië of Nieuw-Zeeland meeluisteren”, vertelt een van de organisatoren Raymond Veltmate.

Live optredens

Tijdens het evenement is er ook live muziek te zien. Een miniconcert van Erik Nijmeijer, de gitarist van de band Bökkers, zal het podium opklimmen. Op zaterdag en zondagvond komen niemand minder dan de succesvolle The Damned Few optreden en Michiel Jansen en Dion Legebeke komen sfeer maken met gitaar en zang.

Uiteraard mag nationale trots duo Höllenboer niet ontbreken. Enkele namen worden nog toegevoegd als verrassing en namen worden later bekend gemaakt

Een hele batterij aan DJ’s

De presentatie is in handen van vijftien tot twintig gelegenheids-DJ’s uit Luttenberg.“We hebben een enorm divers DJ-korps. De een praat gemakkelijk, de ander heeft juist wat meer humor, de een is droog, de ander juist wat harder in zijn humor. Dat maakt allemaal niet uit. Niet iedereen hoeft een vlotte babbel te hebben.” zullen ook leerlingen van basisschool Esmoreit meepresenteren.

Nieuwe binnenkomers geduwd door lijstduwers

Er staat natuurlijk veel in dat wat Top2000-gerelateerd is maar ook streekpop van Bökkers, Tricklebolt maar ook Harry Styles, The Weekend en zelfs Vader Abraham vind je terug in deze bijzondere lijst. Om aan te geven hoe divers deze lijst is geworden. “En er staan ook flink wat ‘nieuwe’ nummers in”, meldt Han. “Ten opzichte van de vorige keer, twee jaar geleden, denk ik zo’n driehonderd… We hebben dit jaar filmpjes gemaakt met lijstduwers; Luttenbergers die een favoriet nummer aandroegen. Die hebben we tijdens de stemperiode via Facebook verspreid. Vrijwel de meeste nummers van de lijstduwers zijn erin gekomen of, als ze er eerder al in stonden, hoger geëindigd. Van de southern rockband Blackfoot tot de rockband Clutch. Van die laatste band had ik ook nog nooit gehoord.”

De vrijwilligers zijn druk bezig met de voorbereidingen en kunnen niet wachten tot de aftrap. Salland1 is er natuurlijk bij voor beelden en via Social Media. Via het youtubekanaal van de site is het evenement te volgen.

Over Salland TV

x

Check Also

Nieuwe serie “Wij zijn Nedersaksen” op RTV Oost

Mooie ontmoetingen in de provincie over taal, cultuur en geschiedenis van Overijssel ...