De Deventer gemeenteraad honoreerde woensdagavond een (NIMBY: niet in mijn achtertuin initiatief) burgerinitiatief van de taakgroep Colmschate Zuid met de loze belofte van een stadspark.


Deventer – NIMBY besluit voor stadspark

Dat stadspark komt dan aan de rand van het Swormink naast de A1 en de Helios velden. De enige echte reden van de actiegroep om voor een stadspark te gaan is het tegenwerken van het nog steeds geldende bestemmingsplan voor het Swormink.

Daar staat namelijk in dat er bedrijfsmatige recreatieve activiteiten mogen plaatsvinden. En dat wilde de taakgroep niet, dus de oude plannen voor een oefengolfbaan moesten van tafel. Dat lukte ze al, maar het besluit dat woensdagavond genomen is een zeepbel en het blij maken met een dode mus, want er worden pas gemeentelijke plannen gemaakt in 2013, en ook alleen maar als er ook echt geld voor beschikbaar is.

Op zijn minst opmerkelijk dat de gemeenteraad dit besluit neemt als er veel belangrijke zaken zoals de aankomende bezuinigingen op het programma staan. Coalitiepartij PvdA koos opvallend de kant van de oppositie en schaarde zich achter het burgerinitiatief, waarvan het nog maar de vraag is of het ooit uitgevoerd kan gaan worden. Ondertussen kan zich opnieuw iemand melden met plannen voor de mogelijke stadsparkplek.

De hele gang van zaken belooft nog wat als er later dit jaar gesproken moet worden over de bezuinigingsplannen van het college. Gaat PvdA dan als coalitiepartij weer de kant kiezen van de oppositiepartijen in de stad? Het worden in elk geval nog hele spannende tijden in het Deventer college en de gemeenteraad later dit jaar.

Over Salland TV

x

Check Also

Op zondagmiddag 12 mei spelen twee groepen uit Deventer in muziekkoepel Nering Bögel op de Worp

Sad Songs speelt al zo’n tien jaar Americana muziek op diverse podia ...