Go Ahead Eagles blijft Eredivisionist na effectief optreden tegen Willem II

Go Ahead Eagles speelt zeker nog een jaar langer in de Eredivisie. De 4-0 overwinning op Willem II brengt de ploeg van Kees van Wonderen op 36 punten en dat is voldoende om zich begin april te handhaven op het hoogste podium. Na de promotie in 2021 was het uitgangspunt handhaving. Nu is er zelfs nog een extra prijs mogelijk. Na de halve finale in de KNVB zit er zelfs een plek in de play-offs voor Europees voetbal in. Dromen mag immers!

De kritische toeschouwer zal echter vanavond ook hebben gezien dat de 4-0 een geflatteerde uitslag was. Met name in de tweede helft was Willem II een ruime fase de bovenliggende partij en mag Go Ahead Eagles, man of the match, Andries Noppert danken voor zijn wereld reddingen. Met zijn uitschuif armen was de sluitpost meerdere malen een sta in de weg voor de Tilburgse aanvallers.

In het eerste bedrijf kwam Go Ahead Eagles op een riante 2-0 voorsprong door een scrimmage doelpunt van Isac Lidberg en een kopbal van Cordoba. Een 100 procent score uit de kansen die de ploeg had gecreëerd. Willem II zette daar twee mogelijkheden tegenover maar zag de bal veelal de verkeerde kant opvallen.

Het Tilburgse gemoed bleek aan het begin van de tweede helft nog uitstekend. Een fase van 20-25 minuten drukte het de ploeg van Kees van Wonderen achteruit. Maar het verhaal van de avond bleek dat de thuisploeg enorm trefzeker bleek. Een prachtige aanval over vier schijven werd koelbloedig binnen geschoten door invaller Ogechika Heil. De slagroom kwam op de Eredivisie-taart nadat Marc Cardona een hoekschop tegen de touwen schoot.

Ondanks de fases waarin Go Ahead Eagles matig acteerde was de stemming er niet minder om. De uitverkochte Adelaarshorst genoot van het feit dat er volgend seizoen wederom op het hoogste niveau wordt geacteerd. Een puike prestatie van de Deventer club om hiervan al begin april verzekerd te zijn.

Via onderstaande link kunt u ook de interviews beluisteren die Salland Sport verslaggever Erik van Luttikhuizen maakte na afloop…

Bron: Deventer Voetbal
Foto’s: Henny Meyerink

Er is een actieve samenwerking tussen Deventer Voetbal en Salland1

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Vind een weg langs 180 optredens verspreid over 60 tuinen in Deventer: het programma van Gluren bij de Buren is bekend!

Zondag 30 juni veranderen 60 tuinen tijdelijk in buurttheaters tijdens amateurkunstfestival Gluren ...