Nederland dreigt miljoenen euro's Europese subsidie mis te lopen. Het kabinet Rutte weigert namelijk de begroting van de EU voor komend jaar goed te keuren.


Deventer – Roto Smeets loopt mogelijk Europese subsidie mis

Als gevolg daarvan krijgen bedrijven straks geen geld meer van Brussel. Het Europees Parlement riep Nederland afgelopen dinsdag op, zich nog eens te bedenken. Dat bedreigt ook de grafische industrie in Nederland.

De grafische sector heeft vorige week 10 miljoen gekregen van de EU. Drukker Roto Smeets in Deventer kreeg er één miljoen van. het geld is door Roto Smeets gebruikt om een sociaal plan voor ontslagen personeel te kunnen bekostigen. Het gaat namelijk slecht in de grafische sector, vertelde Richard van der Berg van Roto Smeets aan Salland TV. Met de 10 miljoen euro zijn drieduizend ontslagen in de grafische sector gefinancierd.

Er is opnieuw subsidie (8 miljoen) aangevraagd bij de EU voor de bekostiging van ontslagen. Ook bij Roto Smeets zijn nieuwe ontslagen niet uitgesloten, volgens van der Berg. Roto Smeets is een van de grotere werkgevers van Deventer. CDA fractievoorzitter Jan Oggel heeft een lobby gestart in Den Haag om ervoor te zorgen dat het kabinet in actie komt. Ook CDA Tweede Kamerlid Eddy van Hijum uit Salland gaat praten met CDA Minister van Economische Zaken Maxime Verhagen.

Over Salland TV

x

Check Also

Broekstaclerun krijgt dit jaar een extra looproute en ook een fietsroute

De 3e editie van de Broekstaclerun belooft op 1 oktober een waar ...