Interpellatiedebat over geld voor onderzoek voor Wildlifepark in Deventer

Woensdagavond staat er een interpellatiedebat op de agenda van de gemeenteraad met als onderwerp de 135.000 euro die het college uittrekt om mee te helpen betalen aan het haalbaarheidsonderzoek voor de realisatie van een Wildlifepark in de gemeente Deventer. De 135.000 euro gaat rechtstreeks naar de ontwikkelaar van de plannen. De initiatiefnemer van het debat Arie de Niet van de CU geeft aan dat de gemeentelijke raadsmededeling veel vragen oproept.

De heer de Niet van de CU benadrukt niet tegen ontwikkelingen in het gebied te zijn, maar wil graag weten waarom Dormio niet zelf de financiële verantwoordelijkheid draagt voor het uitvoeren  van het projectplan? En zijn er ook wel serieuze pogingen gedaan om geld uit de markt te halen om het initiatief te financieren? Het college haalt deze 135.000 voor een groot deel uit budget dat is overgeheveld voor de uitvoering van structuurversterkende maatregelen en Deventer 2.18. Deventer 2.18 is een broodnodige investering in de marketing van Deventer als Boeiende beleefstad.

Het beschikbare budget is bij de najaar-rapportage overgeheveld naar 2015. De CU stelt dat het merkwaardig is dat het geld nu kan vrijvallen ten gunste van de financiering van het initiatief Arusha. Bij de najaar-rapportage kon dat niet. Waarom kan dat nu opeens wel? Het interpellatiedebat is in ieder geval een manier om het onderwerp nu al te kunnen bespreken met de gehele raad. Kan het college de 135.000 euro voor een onderzoek van een private ondernemer goed onderbouwen, dat zal de hamvraag woensdag zijn. Het belooft een aardige avond te worden woensdag in Schalkhaar.

Over Salland TV

x

Check Also

Op zondagmiddag 12 mei spelen twee groepen uit Deventer in muziekkoepel Nering Bögel op de Worp

Sad Songs speelt al zo’n tien jaar Americana muziek op diverse podia ...