Zwolse bestuurder Isala en Voorzitter MKB voor opheffing lockdown onder de 60

Bij het opheffen van de ‘lockdown’ moet de overheid onderscheid gaan maken tussen jong en oud. Als je minder kans loopt corona te krijgen, zou je eerder weer meer bewegingsvrijheid moeten krijgen. Dat zegt Rob Dillmann, bestuurder van het Zwolse Isala Ziekenhuis.

Weer naar het café of de kapper, zelfs een festival bezoeken en daar met het openbaar vervoer naartoe, als je je jong bent en je hebt weinig kans ziek te worden, waarom niet? Dillmann wil ouderen nog wat langer beschermen tegen de ziekte waarvoor geen geneesmiddel is.

Dillmann zegt dat in NRC, waar hij overigens geen leeftijd noemt. Dat doet zijn plaatsgenoot Jacco Vonhof van MKB Nederland wel: die praat gerust over een 60-/- samenleving. Daar waar Dillmann bewegingsvrijheid hoog in het vaalden heeft, pleit Vonhof vooral voor het vlot trekken van de economie. Vonhof voegt er aan toe dat we wel risico’s zullen moeten nemen, een verantwoord ricico. Als we de economie op slot houden, dan gaan er bedrijven failliet, wat leidt naar werkloosheid, naar een crisis. Volgens Vonhof moeten we niet vergeten dat een crisis links of rechtsom ook tot hogere sterftecijfers leidt, omdat mensen bijvoorbeeld ongezonder gaan leven.

Het bericht Zwolse bestuurder Isala en Voorzitter MKB voor opheffing lockdown onder de 60 verscheen eerst op Opinie in Salland.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...