Wijkagenten Olst-Wijhe waarschuwen: “Parkeer hier niet!”

OPGELET”, begint het Instagram-bericht van de wijkagenten van Olst-Wijhe. “Dit is een voetpad en GEEN parkeerplaats.” Recep Durmus, wijkagent van Wijhe, is duidelijk: ”We hebben heel lang gewaarschuwd, maar gaan nu bekeuren.

”De reden dat we het bericht hebben geplaatst, heeft puur te maken met een verkeersonveilige situatie”, vertelt de wijkagent. ”Door de geparkeerde auto’s wordt het onoverzichtelijk. Los van het feit dat je je auto daar gewoon niet mag parkeren, gaat het ons vooral om de verkeersveiligheid.”

Genoeg gewaarschuwd
Volgens Recep verschillen de reacties van de mensen die bekeurt worden nogal: ”Je hebt mensen die aangeven dat ze het niet weten, maar de bebording staat zo duidelijk dat je er eigenlijk moeilijk omheen kunt. Als je hier niet uit de buurt komt zou ik het nog kunnen snappen, maar meestal zijn het de buurtbewoners zelf. De meeste mensen zeggen: Nog even snel naar de supermarkt, even snel een broodje halen. Ik vind dit gewoon gemakzucht.”

Met alle gevolgen van dien
De reden waarom Recep dit vindt: ”De parkeerplaats van de supermarkt ligt er pal naast. Ook heb je er nog losse parkeerplaatsen op de straat. Toch besluiten mensen, met alle gevaren van dien, om hun auto te parkeren op de plek waar het niet mag. Alleen maar om drie meter minder te lopen. Als er nou geen of niet voldoende parkeerplaatsen zouden zijn, of als de parkeerplek wel veilig was geweest, hadden we het niet zo spannend gevonden. In zulke situaties ben ik een voorstander van waarschuwen, want de boetes zijn al duur genoeg.”

Tekst gaat verder onder video

Het kruispunt van de Langstraat, Molenbelt en de Molenstraat in Wijhe

Fors bedrag
En daar is niets aan gelogen, want het bedrag is niet mals. Recep: ”Het is een beetje afhankelijk van hoe men parkeert. Als we even uitgaan van de situatie waar iemand stilstaat waar dat verboden is, zit je op een bedrag van 110 euro. Parkeren op andere wijze, bijvoorbeeld op de stoep, kom je uit op andere bedragen. Je zit in ieder geval al snel aan de 100 euro.”

Contact met de gemeente
Ondanks dat de wijkagent de bebording duidelijk genoeg vindt, moet er misschien toch meer worden gedaan dan alleen bekeuringen uitschrijven: ”We zijn altijd in contact met de gemeente. Wellicht dat we kijken om het straatmeubilair aan te passen. Je wil tegelijkertijd wel voorkomen dat mensen de auto dan midden op straat gaan zetten.” Gerard van den Beld, wijkagent van Olst, heeft de gemeente al gevraagd om meer duidelijkheid te geven op het kruispunt: “Of ze hier iets mee gaan doen, weet ik niet. Ik zou er graag een invalideparkeerplaats willen hebben.”

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...