Salland deze week: Gratis geld is goedkoper dan ze achter de vodden aan te zitten

In Salland deze Week plaatsen we iedere zondagmorgen een stelling. Die bedenken we het liefst samen met Salland. Dus als jij ook een stelling wil lanceren, mail het ons naar OpinieinSalland. Reageren? Graag.

Hans Kamphuis, CDA Olst-Wijhe schreef een vurig pleidooi voor een basisinkomen. Corona laat goed zien dat we daar klaar voor zijn, dat we gerust onze verantwoordelijkheid nemen als het er op aan komt.

In Eindhoven, Rotterdam en Den Haag loopt op dit moment een proef waarbij ze vijf (voormalig) daklozen gewoon iedere maand duizend euro per maand geven, zonder dat daar iets van terug verlangd wordt. Keer op keer blijkt uit dat soort onderzoeken dat deze mensen hun kans om uit de shit raken met beide handen aangrijpen.

Zou zo’n proef in Salland ook kunnen? Ga naar de voedselbank en selecteer daar de deelnemers. Scheldt ze hun schulden kwijt en geef ze een vast bedrag per maand (te betalen uit wat je verdient met ze niet meer te controleren). Kijken waar dat de deelnemers over een jaar gebracht heeft.

Doen?

Het bericht Salland deze week: Gratis geld is goedkoper dan ze achter de vodden aan te zitten verscheen eerst op Opinie in Salland.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Optredens van schrijvers tijdens Deventer Boekenmarkt op het Vogeleiland

Vogeleiland in teken van kinderboek Op zondag 4 augustus vindt de Deventer ...