Dinsdagavond kreeg PvdA-fractievoorzitter Matthijs Nijboer in wijkcentrum de Venen veel vragen over de gang van zaken en het plan van aanpak op weg naar een nieuw stadskantoor voor Deventer.Broedende PvdA kip niet storen

Vooral wethouder Andries van den Berg had spijt van een uitspraak “Bouwen nu met die bijenkorf”. Tijdens de fatale politieke avond werd de vraag om een kostenherberekening op twee manieren opgevat. Een deel van de toehoorders vond het een toelichtende, niet al te zware vraag. Een ander deel van de toehoorders dacht dat om een vrijwel geheel onderzoek werd gevraagd. Andries van den Berg vertelde dat de vraag om toelichting typisch werd opgevat als de aller-laatste druppel die de emmer deed overlopen. Wethouder Fleskes vertelde dat vanaf september 2008 er binnen het college “van alles is voorgevallen”.

De avond in de Venen was niet het moment voor een verhelderende toelichting. PvdA-er Stef Huis in ‘t Veld snapte niet dat het college na 5 minuten de handdoek in de ring gooide, hij heeft sterke vermoedens dat er een veel grotere, tot nu toe onbekende reden, achter de val zit.
Oud burgemeester James van Lidth denkt dat een onafhankelijk onderzoek naar cijfers een bijdrage aan de oplossing kan zijn. Significant detail in de discussie is dat hoogst-waarschijnlijk een meerderheid van stemmen voor een nieuw Huis van Deventer verwacht wordt. Matthijs Nijboer vreest dat al het gedoe hoe dan ook verliezers gaat opleveren, op weg naar de oplossing zit men met een dilemma. Doorgaan met een referendum wordt afgeraden, nu een referendum leidt zeker tot geannuleerde nieuwbouw.

 

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...