De PvdA Overijssel maakt zich grote zorgen over de plannen van het kabinet om een spoorboog te bouwen bij Deventer, dwars over de woonwijk Deventer-Colmschate.


Zwolle – PvdA bezorgt over plannen spoorboog Colmschate

Door de spoorboog wordt de Deventer wijk Colmschate fysiek gescheiden van de rest van Deventer. Voor de bouw van de fly-over moeten recent aangelegde wegen, tunnels en viaducten in Colmschate wijken. Een tiental woningen moet worden afgebroken.  

De PvdA vindt de plannen in strijd met de Provinciale Omgevingsvisie. Bovendien is er vanuit het kabinet nauwelijks overleg gevoerd met de lokale en provinciale overheid. De PvdA vreest dat de bewoners van Deventer-Colmschate straks voor een voldongen feit worden geplaatst en vraagt daarom om actie van het College van Gedeputeerde Staten richting het kabinet.

Het kabinet wil met de spoorboog over Deventer–Colmschate twee belangrijke treinsporen met elkaar verbinden en zo het goederenvervoer in Overijssel bevorderen. Dit om de Randstad te ontlasten en daar meer ruimte voor personen-vervoer te realiseren.  Alternatieven voor de verbinding tussen de treinsporen, zoals de aanleg van een tunnel of een paralel- spoorbaan langs de A1, lijken geen optie voor het kabinet.

“Vreemd”, zegt PvdA Statenlid Jan Jaap Kolkman, “in Delft wordt juist een spoorbrug over stedelijk gebied gesloopt, daar streeft het kabinet naar een ondergrondse oplossing die honderden miljoenen euro gaat kosten. Het kabinet meet duidelijk met twee maten.” PvdA Overijssel heeft schriftelijke vragen gesteld aan het College van Gedeputeerde Staten.

Over Salland TV

x

Check Also

Tafeltennis inzetten tegen Parkinson

Tafeltennisvereniging Wijk 16 start in Deventer met een eigen afdeling voor mensen ...