Gert-Jan Oplaat: brandbrief aan politiek voor maatschappelijke initiatieven

Stichting Stimuland ziet, dat vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus, veel maatschappelijke initiatieven en projecten rondom een leefbaar platteland, stil komen te liggen. De stichting doet een noodoproep aan de politiek in Oost-Nederland om maatregelen te nemen.

Door Gert-Jan Oplaat

Nu zien we dat veel activiteiten vanuit provincies en gemeenten stil komen te liggen en nieuwe projecten uitgesteld worden of geen doorgang vinden. Dat is verontrustend want dat heeft direct gevolgen voor de leefbaarheid van het platteland en onze organisatie Stimuland heeft daarom een brandbrief gestuurd aan de politiek in Overijssel en Gelderland om onze zorgen hierover te uiten.

Gezien de urgente opgaven op het platteland, zoals klimaat, energie, landbouw,  leefbaarheid en biodiversiteit én de rol die maatschappelijke organisaties hierin vervullen, doet Stimuland de dringende oproep, aan overheden in Overijssel en Gelderland, om maatschappelijke organisaties en -initiatieven te helpen en te ontzien.

Betrokken agrarische ondernemers en actieve bewoners maken het platteland en houden het buitengebied leefbaar. De laatste jaren is Stichting Stimuland als maatschappelijke organisatie betrokken bij veel projecten op dit gebied. De stichting roept overheden op om juist in deze moeilijke periode, maatschappelijke activiteiten te versterken, zodat bewonersinitiatieven en maatschappelijke projecten door kunnen gaan.

Gert-Jan Oplaat is voorzitter van Stimuland.

Het bericht Gert-Jan Oplaat: brandbrief aan politiek voor maatschappelijke initiatieven verscheen eerst op Opinie in Salland.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Koninklijke Onderscheiding voor Wim Holterman uit Raalte

Burgemeester Rob Zuidema heeft zaterdagmiddag 15 juni tijdens de Korbeld Rohda Dag ...