Van den Brink Staalbouw breidt uit op bedrijvenpark ‘t Lochter

Dinsdag 1 december ondertekenden directeur Robert Kwintenberg van Van den Brink Staalbouw en wethouder Margreet Overmeen Bakhuis van de gemeente Hellendoorn het contract voor de overdracht van 2.3 ha op bedrijvenpark ’t Lochter. De staalbouwer, die ook vestigingen heeft in Barneveld en Budel, heeft de ambitie om haar productielocatie op ‘t Lochter verder uit te bouwen. Om op korte termijn opslag van materieel en materiaal mogelijk te maken, wordt ca. 1 ha nog dit jaar daadwerkelijk afgenomen. De overige 1,35 ha volgt in de loop van 2021.

Eind 2017 werd al 1.4 ha in Nijverdal in gebruik genomen en de ontwikkelingen bij Van den Brink Staalbouw zijn nu zodanig dat ruimte voor verdere investeringen in Nijverdal zeker gesteld moet worden.

Wethouder Margreet Overmeen Bakhuis: “Gemeente Hellendoorn is blij dat Van den Brink Staalbouw zich in Nijverdal heeft gevestigd en er nu voor kiest om hier te groeien. Een prachtig bedrijf dat niet alleen koploper is op het gebied van circulair bouwen, maar ook maatschappelijk betrokken is en initiatieven ontplooit ten behoeve van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

’t Lochter loopt snel vol
Behalve bij Van den Brink gaan nog meer projecten op ‘t Lochter van start. Op de nieuwbouwlocatie van Heutink langs de N35 gaat dit jaar de schop de grond in en de verwachting is dat nog voor de zomer van 2021 de politie start met de bouw van het nieuwe regiobureau Twente West. Verder staan ook de realisatie van enkele kleinere bedrijfsunits gepland waarvan Uniek Makelaars, die op ‘t Lochter met de gemeente samenwerkt, de verkoop begeleidt.

De komende twee maanden staat nog de verkoop van ca 2 hectare op de rol. En de belangstelling blijft onverminderd groot. Op het nieuwe deel (‘t Lochter III) is nu voor in totaal 5,5 ha aan diverse bedrijven kansrijke opties verleend. Wethouder Overmeen: “ik ben trots dat de kwaliteiten van ‘t Lochter door zowel lokale als regionale bedrijven worden gezien. Het is mooi om te zien dat ondernemers ook in deze tijd perspectief zien en durven te investeren.”

Dit alles betekent dat ’t Lochter III snel vol loopt en er nog beperkt kavels beschikbaar zijn. Op het middenterrein zijn de laatste 2 a 3 kavels (1,2 ha) nog beschikbaar. En aan de oostkant van het terrein, grenzend aan het groene ecologische gebied, zijn er nog ca 6= 2 = hoogwaardige kavels (totaal ca 1,2 ha) vrij beschikbaar bestemd voor groothandel, kantoor en dienstverlening.

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...